Uudet avoimet verkkokoulutukset tarjoavat inspiraatiota ja ideoita ohjelmointiosaamisen edistämiseen varhaiskasvatuksesta perusopetukseen. Digitaalinen media ja ohjelmoidut ympäristöt ovat yhä vahvemmin osa jokapäiväistä elämää. Ohjelmointiosaaminen auttaa lapsia ja nuoria toimimaan digitaalisissa mediaympäristöissä turvallisesti ja vastuullisesti.  

Avoimen videokoulutuksen avulla pääset tutustumaan siihen, mitä ohjelmointiosaamisella tarkoitetaan, ja miten voit sitä työssäsi edistää. Koulutuksista voit valita tiettyä ikäryhmää koskevan polun: varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen on tarjolla oma osionsa, samoin vuosiluokille 1-2, 3-6 sekä 7-9. Asiantuntijavideoiden ja tekstien lisäksi koulutuksessa kuulet ikäryhmän parissa työskentelevän kollegan vinkkejä opetukseen.  

Maksuttomat, avoimesti verkossa saatavilla koulutukset on suunnattu varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja perusopetuksen ammattilaisille sekä kaikille lasten ja nuorten kanssa työskenteleville.   

Polkuja ohjelmointiosaamiseen kokonaisuuteen kuuluu viisi erikseen toteutettua koulutusta, joihin pääset tutustumaan linkkien kautta:  

Polkuja ohjelmointiosaamiseen varhaiskasvatuksessa -videokoulutus 

Polkuja ohjelmointiosaamiseen esiopetuksessa -videokoulutus 

Polkuja ohjelmointiosaamiseen vuosiluokilla 1-2 -videokoulutus 

Polkuja ohjelmointiosaamiseen vuosiluokilla 3-6 -videokoulutus 

Polkuja ohjelmointiosaamiseen vuosiluokilla 7-9 -videokoulutus 

Koulutukset ovat osa Uudet lukutaidot-kehittämisohjelmaa, jota toteuttaa KAVI tiiviissä yhteistyössä Opetushallituksen kanssa.  Kehittämisohjelma on osa opetus- ja kulttuuriministeriön laajempaa Oikeus oppia -kehittämisohjelmaa (2020–2022).   

Lisätietoja koulutuskokonaisuudesta antavat: 

Sasu Leinonen, projektiasiantuntija, Kansallinen audiovisuaalinen instituutti  

sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@kavi.fi