Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) mediakasvatus- ja kuvaohjelmayksikkö on 14.12.2023 uudelleenluokitellut yleisöpalautteen perusteella yhdysvaltalaisen Eli Rothin ohjaaman kauhuelokuvan Thanksgiving (2023).

Kuvaohjelmaluokittelija oli 3.11.2023 arvioinut elokuvan sallituksi yli 16-vuotiaille, perusteinaan voimakas väkivalta ja voimakasta ahdistusta aiheuttava sisältö. KAVIn näkemyksen mukaan elokuvassa on runsaasti erittäin veristä, yksityiskohtaista, sadistista ja kidutuksenomaista väkivaltaa. Väkivallalla ja sen yksityiskohtaisilla seurauksilla myös niin sanotusti mässäillään. Vaikka elokuvasta on löydettävissä pikimustaa huumoria ja tyylilajinsa kliseillä parodioivia elementtejä, ovat väkivallan kuvaukset voimakkaampia kuin monissa genren verrokkielokuvissa.

Edellä mainitut etäännyttävät elementit pitävät KAVIn näkemyksen mukaan elokuvan ahdistusta aiheuttavan sisällön tasolla sallittu yli 16-vuotiaille. Väkivallan osalta KAVI kuitenkin nosti uudelleenluokittelussaan elokuvan ikärajan kielletyksi alle 18-vuotiailta, perusteenaan erittäin voimakas väkivalta.