Hyr en biograf

Drömmer du om en alldeles egen biokväll? Ska du ordna en visning för inbjudna gäster eller ett kundevenemang för firman?
Kino Tulio

På Kino Tulio kan man ordna filmvisningar i huvudsak på dagtid. Kontakt: vuokraa@kavi.fi

Information om salens tekniska utrustning: Kino Tulio

Den som funderar på att hyra biografen måste komma ihåg att institutet inte är en filmuthyrning: KAVI äger bara en bråkdel av filmerna i sina samlingar och kan därför inte överlåta material i sin besittning till en tredje part utan rättsinnehavarens uttryckliga lov.

Hos de inhemska filmdistributörerna kan man höra sig för om visningsrättigheterna till filmerna i deras kataloger. På Finska filmstiftelses webbplats finns en lista över de inhemska distributionsbolagen.

Prislista

KINO TULIO (KAVI, Sörnäs strandväg 25A1, 5 vån.)
hyra under tjänstetid mån-fre kl. 8.00–16.00
100,00 € / h (utan moms 24 %)

hyra på kvällstid mån-fre efter kl. 16 och veckoslut
180,00 € / h (utan moms 24 %)

pressvisningar, byråernas egna visningar
150,00 € / st. (utan moms 24 %)

I hyran ingår teknikens/projektskötarens tjänster.

Information om Kino Tulios tekniska utrustning

Kino Tulio i institutets lokaler på Sörnäs strandväg 25 är en biograf av THX-klass med 57 platser. I anslutning till salongen finns en liten aula med växlande utställningar. Biografen hyrs ut främst på tjänstetid men i specialfall även på kvällar och veckoslut. Hyran under tjänstetid är 100 €/ h (+ moms 22 %) inkl. projektorskötarens/teknikens tjänster. Kontakt: vuokraa@kavi.fi

Teknik

Digitalprojektorn är en 4K Sony SRX-R220 för 2k- eller 4k-digitalfilmer. Ingen 3D-teknik. Standardbildkällor DCP, Digital Betacam, Betacam SP, BluRay, dvd samt för datorer anslutningar för DVD-D och analog bildsignal eller jämförelsemöjlighet med 4k/35 mm:s split-screen.
Filmdukens format: Cinemascope-bild 545 x 225 cm, vidbild och HD-bild 416 x 225 cm. Första bänkradens avstånd från filmduken 3,5 m, sista radens avstånd 9 m.

Två Ernemann-projektorer för 15-35 mm, med Schneider Cinelux Première-objektiv och bildportar för följande bildformat av standardhöjd: Stum 1,33:1 / Movietone 1,19:1 / Academy 1,37:1 / Vidbild 1,66:1 / Vidbild 1,85:1 / CinemaScope 2,39:1

Visningshastigheten kan justeras steglöst. Ljudavläsarna är vitt ljus för silverljudspår och rött ljus för modernt optiskt ljud samt Dolby Digital. Filmduken är en mikroperforerad icke-riktande matt duk med flyttbar maskning.

Man har ägnat särskild uppmärksamhet åt ljudåtergivningen och akustiken i salongen. Akustiken lämpar sig också för taltillställningar. Förstärkarna är av Yamaha XP-serien, högtalarna Alcons CRMS. Det finns två trådmikrofoner i salongen. Den är också utrustad med en induktionsslinga för hörapparater. I salongen finns eluttag för bärbara datorer.