Specialbiblioteket i Sörnäs


Samlingarna kombinerar historisk täckning med uppföljning av det senaste nya.

Framsida » Bibliotek

Begränsad service på KAVIs bibliotek från och med ons 10 juni. Bara utlåning service.  Mejla oss kirjasto@kavi.fi på förrhand om vad du behöver så plockar vi fram det som finns tillgängligt.

Observera att det inte är möjligt att själv gå runt i biblioteket utan endast att hämta upp förbeställt material efter överenskommelse med personalen.

KAVIs bibliotek är ett specialbibliotek och en informationstjänst om film, öppen för alla.

Här kan du själv leta fram böcker, inspelningar, tidskrifter och artiklar. Urklippspärmar och småtryck hämtas fram på begäran. Du har tillgång till arkivets hela arkivdatabas Tenho och en möjlighet att utforska följematerial till filmer, till exempel filmmanuskript och fotografier. Manuskripten måste du beställa fram på förhand hos bibliotekets personal.

I biblioteket hittar du också radio- och tv-arkivets program, de digitaliserade filmerna i det inhemska filmarkivet och annat digitalt material att titta på och stifta bekantskap med, t.ex. fotografier och Nationalbibliotekets digitala material.

Biblioteket betjänar även med fjärrlån och levererar vid begäran kopior på artiklar, samt erbjuder informationstjänster. Biblioteket erbjuder kopieringsmöjligheter (0,30 €/exponering, färgkopior 0,50 €/exponering). Betalningen sker kontant eller med kort. Du få använda din egen kamera.

Lånetider

Böcker, soundtrack-skivor – 2 veckor (i juli 4 veckor)
Böcker, dubbletter – 4 veckor
Fjärrlån – 4 veckor

Lånen kan förnyas 70 gånger. Vid det första lånetillfället registrerar vi kundens uppgifter i bibliotekets databas. Materialet lånas genom att förevisa ID

.