Specialunderstöd beviljades till tre projekt 

KAVI har 14.6.2024 beviljat specialunderstöd för främjande av mediefostran och medieläskunnighet. Antalet ansökningar som kommit in inom utsatt tid var sammanlagt 8 stycken och det sökta understödet uppgick till sammanlagt 656 696 euro. Det beviljade understödet...

Streama finska filmklassiker med svensk textning

Hur skulle det vara med att se på finländska filmklassiker för omväxlings skull? Vår gratis strömningtjänst Elonet erbjuder svenska texter till många av dem. Var soffpotatis och ta det försiktigt!

Vad är Elonet?

Sedan 2011 har KAVIs enhet för digitala tjänster överfört det inhemska filmarvet i digital form. Tack vare Elonet, KAVIs förnyade film portal i Finna.fi, kan man nu bekanta sig med dessa skatter online. För tillfället Elonet bjuder på över 200 långfilmer och tusentals...

Mediekunskap i Finland

I slutet av 2019 publicerade utbildnings- och kulturministeriet gemensamma riktlinjer för medieutbildning. Med deltagande av mer än hundra organisationer i fältet sammanfattades visionen om medieutbildningens framtid. Ladda ner och läs Mediekunskap i Finland....

Nationella audiovisuella institutet


Kino Regina

Kino Regina är Nationella audiovisuella institutets biograf.

Ändrad åldersgräns?

Meddelanden om bildprogram som omklassificerats.

Elonet

Filmarkiv på nätet.

Cinemateket

KAVI ordnar filmvisningar på den nya biografen Kino Regina i Helsingfors. Filmserierna täcker hela filmhistorien från dess tidiga skeden till samtidsfilm. Här visas såväl klassisker som återfunna pärlor, omfattande retrospektiv som upptäcktsfärder till genrernas historia.

Radio och televisionarkivering sedan 2008

KAVIs radio- och televisionsarkivet (RTVA) bevarar den finländska radio- och tv-kulturen för kommande genarationer.

Åldersgränser

Åldersgränsen är en varning om att filmen, tv-programmet eller det digitala spelet kan vara skadligt för barn. Filmer, tv-program och digitala spel märks med åldersgräns och innehållssymboler.

Medieutbildning

I Finland förbättras möjligheterna för alla att utveckla sin mediekunskap. Betydande mediekunskap, som bidrar till ett bra liv, är en medborgarskicklighet för alla.

KAVIs bibliotek

Nationella audiovisuella institutets bibliotek är landets största informationscentrum för filmbranschen, fritt att användas av vem som helst.

Om KAVI

KAVI är ett statligt verk som står under Undervisnings- och kulturministeriet och vars verksamhet är stadgad i lag. Bekanta dig med våra tjänster och verksamhet.