Suomalainen elokuvamusiikki -levysarjan tuliterä julkaisu juhlistaa satavuotiasta Suomi-Filmiä.

Harvinaisuuksia tulviva tupla-cd esittelee Suomi-Filmin elokuvien musiikkia vuosilta 1933–1961. Pääpaino on 1950-luvun elokuvien musiikissa. Kokoelman ensimmäinen levy on omistettu yhtiön kuuluisimman ohjaajan Valentin Vaalan elokuvien musiikille ja toinen levy muiden ohjaajien elokuvien musiikille.

Uudelta tupla-cd-levyltä löytyy erilaisten iskelmien, laulelmien (mm. tangoa, sambaa, jatsahtavaa jitterbugia) ja Lasse Liemolan varhaisen rokin ohella myös klassista musiikkia, esimerkiksi Einar Englundin varhaista tuotantoa Vaalan Mika Waltari -elokuvista, Harry Bergströmin Niskavuori-musiikkia ja Simon Parmetin upea uusklassinen sarja Pikku Pietarin pihasta. Harvinaisuudet ovat peräisin Ylen kantanauhoilta. Savikiekoilta on mukana mm. Ylioppilaskunnan Laulajien tuotantoa, solisteina mm. Martti ”Pyssy” Turunen ja kitarataiturina tunnettu Viljo Immonen.

Suomalainen elokuvamusiikki Vol. 9 & Vol. 10 – Suomi-Filmin elokuvamusiikkia 1933-61 (2xCD)

Tuplalevyä myydään Kansallisen audiovisuaalisen instituutin keskuksessa (Sörnäisten rantatie 25) ja Kino Reginassa 20 euron hintaan. Kokoelma on myynnissä myös Sointu-yhtiön verkkokaupassa ja Digeliuksessa.

Elokuvamusiikki KAVIn sivuilla.