Ryhmä Hau -elokuvasta palautetta – ikäraja pysyy ennallaan


Uusi Ryhmä Hau -elokuva on saanut lukuisat lapset ja lapsenmieliset elokuviin. Tuttujen koiraystävien valkokangasseikkailua on monessa perheessä odotettu hartaasti. Ikärajoja valvova Kansallinen audiovisuaalinen instituutti sai jo ennen ensi-iltaa useilta vanhemmilta palautetta elokuvan K7-ikärajasta. Palautteissa toivottiin ikärajan laskemista sallituksi kaikenikäisille. Palautteet perustuivat pääosin kaikenikäisille sallittuun Ryhmä Hau -televisiosarjaan.

Yleisöpalautteen perusteella KAVI otti elokuvan uudelleenluokiteltavaksi. KAVI pitää perusteltuna pitää elokuvan levitysyhtiön alun perin antaman K7-ikärajan ennallaan. KAVIn näkemyksen mukaan elokuvassa on useita kohtalaisen tehostettuja uhkatilanteita (auton alle jäämisen uhkaa, tulipalo, räjähdyksiä jne.), jotka kohdistuivat joko inhimillistettyihin eläinhahmoihin tai lapsiperheisiin. Elokuvan sisällä on myös pidempi teema koskien koiran traumaattista hylkäämiskokemusta.

Vaikka elokuvaa ja tv-sarjaa yhdistävät tunnettu nimi ja tutut hahmot, on tekijätiimi elokuvan ohjaajasta ja käsikirjoittajista alkaen eri kuin Ryhmä Hau -sarjassa. Elokuvan tekninen toteutus on selkeästi kehittyneempää ja vaikuttavuudeltaan voimakkaampaa kuin tv-sarjassa.