RTVA:n katselu- ja kuuntelupiste Sörnäisten rantatiellä on ollut asiakkaiden käytössä pyynnöstä myös poikkeusolosuhteiden aikana. Asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus on varmistettu ja tartuntariskit minimoitu mahdollisimman hyvin.

Pisteet avataan laajemmin mutta edelleen hallitusti 1.6.2020 alkaen. Asiakkaiden käytettävissä on kaksi asiakaskonetta samanaikaisesti. Turvaetäisyydet on huomioitu. Jos asiakas haluaa varmistaa, että kone on vapaana, suositellaan aika varaamaan etukäteen KAVIn keskuksesta p. 0295 338 000.

Apua koneen käyttöön ja tietopalvelukysymyksiin saa lähtökohtaisesti puhelimitse ja sähköpostitse tietopalvelun aukioloaikojen mukaisesti: ma–pe 10–16. Pyydettäessä ja etukäteen varattaessa on mahdollista saada myös asiakaspalvelua paikan päällä.  Tällöin palvelu pyydetään varaamaan viimeistään edellisenä päivänä klo 16 mennessä Kavin keskuksesta p. 0295 338 000.

Asiakkaita pyydetään huomioimaan seuraava ennen katselu- ja kuuntelupisteille tuloa:

  • Asiakaspisteille ei pidä tulla sairaana tai jos kuuluu riskiryhmään (THL:n ohjeistus/määritelmä) tai on oleskellut ulkomailla viimeisen kahden viikon aikana tai muuten epäilee erityistä altistusta virukselle.
  • Asiakkaiden tulee huolehtia käsihygieniasta ja pitävän riittävää etäisyyttä muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan.
  • Asiakasta pyydetään yskimään ja aivastamaan joko kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaan.
  • Jos asiakas haluaa käyttää kuulokkeita, pyydetään häntä ottamaan omat kuulokkeet mukaan. Asiakaskoneilla ei välttämättä tarvita kuulokkeita, sillä tuoleihin asiakaspisteellä on asennettu kaiuttimet. Tarvittaessa myös KAVIsta saa kuulokkeet lainaksi.

Katselu- ja kuuntelupisteen vieressä on asiakkaille tarkoitettu WC, jossa käsien pesu ja desinfiointi on mahdollista. Käsidesiä on saatavilla myös Kavin keskuksessa sekä asiakaskoneiden vieressä.

Asiakaskoneet, näppäimistö, hiiri ja mahdolliset lainakuulokkeet desinfioidaan jokaisen asiakkaan käynnin jälkeen Kavin henkilökunnan puolesta. Asiakasta pyydetään desinfioimaan piste myös ennen omaa käyttöä tarjolla olevilla aineilla.