Tallennettava ohjelmavirta


Radio- ja tv-arkisto (RTVA) tallentaa keskeisten kotimaisten radio- ja tv-kanavien ohjelmavirran kokonaisuudessaan sekä näytteitä lähes 100 kanavalta. Kaappaustallennus aloitettiin vuoden 2009 alussa, ja asiakaskäyttöön järjestelmä otettiin vuonna 2010. Tallennus tapahtuu KAVIn vuosittain laatiman ja opetus- ja kulttuuriministeriön hyväksymän tallennussuunnitelman mukaisesti.

Ohjelmavirran tutkimus- ja opiskelukäyttö on mahdollista katselu- ja kuuntelupisteissä. Aineiston tekijänoikeudet ovat alkuperäisillä tekijöillä, joten materiaalia ei voi kopioida tai lähettää eteenpäin digitaalisesti eikä julkaista internetissä. Ohjelmavirta on pakattua eli kuvan ja äänen laatu ei ole alkuperäistasoista.

Lista tallennettavista kanavista

Yhteistyökumppanit

Ohjelmavirtaan kytketään metadataa useista eri lähteistä. Metadatan lähteinä ovat KAVIn oman luetteloinnin lisäksi Finnpanel, Venetsia-ohjelmatietojärjestelmä, elektroninen ohjelmaopas (EPG) sekä Radiot.fi.

Kaappaustallennuksesta vastaa Jutel Oy ja ohjelmatietojen hallintajärjestelmästä City Dev Labs (CDL) Oy. Tallentamisen, tallennettujen tiedostojen pitkäaikaissäilytyksen ja metadatan hallinnoinnin teknisenä asiantuntijana toimii CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy.