Mediakasvatusfoorumi

Mediakasvatuksen kansalliseen edistämiseen keskittyvä foorumi on suunnattu julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin päättäjille ja suunnittelijoille sekä mediakasvatuksen tutkijoille ja asiantuntijoille. Foorumin tarkoituksena on verkostoitua, esitellä mediakasvatustoimintaa ja kehittää yhdessä kansallista mediakasvatusta. Foorumiin osallistuminen on maksutonta.
Mediakasvatusfoorumi

Mediakasvatusfoorumi 2018: Mediakasvatuksen katvealueet

Mediakasvatusfoorumi järjestetään järjestyksessään seitsemännen kerran torstaina 4.10.2018 Helsingin Ruoholahdessa. Kansallisen audiovisuaalisen instituutin järjestämässä koko päivän tilaisuudessa tarkastellaan tänä vuonna mediakasvatuksen katvealueita. HUOM! Ilmoittaudu tapahtumaan 20.9. mennessä!

OHJELMA

8:30     Ilmoittautuminen ja aamukahvit
9:00     Tilaisuuden avaus, Martti Lahti (KAVI) ja Riitta Kaivosoja (OKM)
9:20     Kasvatus ekokriisin aikakaudella, Veli-Matti Värri (Tampereen yliopisto)
Kommenttipuheenvuoro: Saara Salomaa, (KAVI)
 
10:30   Työryhmätyöskentely, teemana mediakasvatuksen katvealueet
   
Ryhmä 1: Mediakasvatuksen johtaminen
Ryhmä 2: Katvealueiden tavoittaminen Mediataitoviikolla
Ryhmä 3: Mediakasvatus perheissä
Ryhmä 4: Mediakasvatus läpi elämänkaaren
   
11:45     Lounas
12:30     Tervehdys Mediakasvatusfoorumin satelliittitapahtumasta Lapin yliopistolta
12:45     Ajankohtaista Euroopassa ja Suomessa. Katsaus mediakasvatuslinjausten kehittämiseen, Anni Hellman (Euroopan komissio) ja Laura Mäkelä (OKM)
 
13:15     Mediakasvatuksen pikadeitit
14:05     Kahvi
14:30     Vertaisyhteisöistä uuteen julkisuuteen. Median ja journalismin vaihtoehtoiset tulevaisuudet vuonna 2030, Juho Ruotsalainen (Turun yliopisto)
15:30     Tilaisuuden päätös, Martti Lahti (KAVI)
 
 
Osoite: Itämerenkatu 11–13, Helsinki
 
Saapumisohjeet
 
Ruoholahteen Itämerenkatu 11–13:n tiloihin pääsee helposti julkisilla kulkuvälineillä: useiden bussilinjojen lisäksi metrolla (lähin asema Ruoholahti) ja raitiovaunulla 8 (lähin pysäkki Itämerenkatu 14). Kiinteistön edessä on muutamia vieraspaikkoja henkilöautoille.

Esteettömyys

Mediakasvatusfoorumin auditorioon, työryhmätiloihin ja lounasruokalaan on esteetön pääsy pyörätuolilla. Suurin osa tiloista sijaitsee Itämerenkatu 11–13:n ensimmäisessä kerroksessa, jossa on myös invavessat. Osa työryhmätiloista sijaitsee toisessa kerroksessa, jonne on pääsy hissillä.