Mediakasvatus­foorumi


Mediakasvatusfoorumin tarkoituksena on verkostoitua, esitellä mediakasvatustoimintaa sekä kehittää yhdessä kansallista mediakasvatusta.

Etusivu » KAVIn mediakasvatus » Mediakasvatusfoorumi

Koronaviruspandemian vuoksi vuoden 2020 Mediakasvatusfoorumi järjestetään etätilaisuutena verkossa 2.9.2020. Foorumiin osallistuminen on maksutonta.

Mediakasvatusfoorumi on suunnattu julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin päättäjille ja suunnittelijoille sekä mediakasvatuksen tutkijoille ja asiantuntijoille. Tapahtuma järjestetään tavallisesti vuosittain toukokuussa. 

Mediakasvatusfoorumi 2020 – Laadukkaasti, kattavasti ja systemaattisesti

Vuoden 2020 Mediakasvatusfoorumin teema on Laadukkaasti, kattavasti ja systemaattisesti – Linjauksista käytäntöön. Teema viittaa medialukutaidon uusiin kansallisiin linjauksiin, joita oli KAVIn johdolla valmistelemassa laaja joukko mediakasvatuskentän väkeä. Mediakasvatusfoorumissa tarkastelemme, kuinka linjausten päätavoitteet, eli laatu, systemaattisuus ja kattavuus, näkyvät mediakasvatustoiminnassa. Pohdimme myös, miten pyrimme yhdessä kohti visiota kaikille mahdollisesta medialukutaidon edistämisestä.

Mediakasvatuksen systemaattisesta toteuttamisesta antaa esimerkin Inka Jousea, joka toimii mediakasvatuksen ja musiikkipalveluiden palvelupäällikkönä Lahden kaupunginkirjastossa. Laadun merkityksestä ja arvioinnin mahdollisuuksista mediakasvatustyön kehittämisessä kertoo vaikuttavuusasiantuntija Juuso Repo

Mediakasvatuksen kattavuutta havainnollistavat pikadeitit, jotka tänä vuonna siirtyvät nettideittailun aikakauteen. Pikadeiteillä eri organisaatiot pääsevät kertomaan uusista hankkeista, ideoista ja avauksista. Tavoitteena on innostaa alan muita toimijoita osallistumaan tai tekemään yhteistyötä.  Jos haluat mukaan deiteille esittelijäksi, katso ohjeet alta. 

Mediakasvatusfoorumi huipentuu vuorovaikutteisiin työpajoihin, joissa etsitään yhdessä toimintaideoita mediakasvatuksen kentältä nouseviin haasteisiin.

Ohjelma ja aikataulu

9:45 Etäyhteys auki

10:00 Tilaisuuden avaus 

10:10 Ministeriön tervehdys

10:20 Systemaattisesti
Mediakasvatusta kaikenikäisille Lahden kaupunginkirjastossa, palvelupäällikkö Inka Jousea

10:45  Kattavasti: Mediakasvatuksen pikadeitit

11:30 Lounastauko 

13:00  Laadukkaasti: Vaikuttavuus ja laatu toiminnan kehittämisessä, vaikuttavuusasiantuntija Juuso Repo

13:30 Työpajat: Toimintaideoita  mediakasvatuksen haasteisiin

14:30 Foorumi päättyy

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan 14.8. mennessä. Valitse ilmoittautumisen yhteydessä, osallistutko myös työpajatyöskentelyyn. Ilmoittautumislomakkeen kautta voit myös ilmoittaa halukkuudesta toimia pikadeittien esittelijänä (ks. ohjeet alla).

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Mediakasvatuksen pikadeitit

Pikadeitit järjestetään tänä vuonna nettideitteinä. Kyseessä on lyhyt oman toiminnan/palvelun/idean esittelytilanne kerralla pienelle joukolle ihmisiä. Maksimissaan 5 minuutin esitys toistetaan 3-4 kertaa omassa virtuaalihuoneessa vaihtuville osallistujille. Esitys voi olla täysin puheen varassa tai se voi sisältää esim. muutaman esitysdian.

Esityksen jälkeen osallistujilla on toiset 5 minuuttia aikaa kommentoida tai kysyä esityksestä. Pikadeittien ideana on herättää kiinnostusta palaamaan esityksen teemojen äärelle jatkossakin esimerkiksi toiminnan/palvelun käyttäjänä tai yhteistyökumppanina. Pikadeittien esittelijät saavat tarkemmat ohjeet ilmoittautumisen jälkeen. Mukaan voidaan ottaa noin viisi esittelijää.