Kuvaohjelmiin liittyvät maksut 


Tältä sivulta löydät kuvaohjelmien (esim. elokuvat, televisio-ohjelmat ja pelit) tarjoamiseen ja luokitteluun liittyvät maksut

Etusivu » Kuvaohjelmiin liittyvät maksut

Maksut

Maksut perustuvat Opetus- ja kulttuuriministeriön asetukseen Kansallisen audiovisuaalisen instituutin ja kuvaohjelmalautakunnan suoritteiden maksullisuudesta vuonna 2020. Lataa pdf

1. Kuvaohjelmien luokittelu ja ilmoittaminen KAVI:n ylläpitämän luokitteluohjelmiston kautta

2. Koulutus

Kuvaohjelmaluokittelupalvelu (alv 24 %)

Kuvaohjelmapalvelun maksu perustuu opetus- ja kulttuuriministeriön asetukseen Kansallisen audiovisuaalisen instituutin ja kuvaohjelmalautakunnan suoritteiden maksullisuudesta vuosina 2018-2019 (748/2017). Asetuksen 4 § mukaan KAVI hinnoittelee luokittelupalvelut liiketaloudellisen perustein.

Vuonna 2020 maksu on 2,00 euroa (+ alv 24 % eli 0,48 euroa) jokaista alkavaa minuuttia kohti, kuitenkin vähintään 60 euroa (+ alv 24 % eli 14,40 euroa).

Luokittelun perusmaksu (kuvaohjelman rekisteröinti) 8 euroa/kuvaohjelma (alv 0 %) lisätään laskuun.

Tavallisten kuvaohjelmien (esimerkiksi elokuva, traileri tai tv-ohjelma) osalta maksu perustuu luokiteltavan ohjelman kestoon.

Vuorovaikutteisten kuvaohjelmien (digitaaliset pelit) osalta laskutusperuste on pelin luokitteluun kulunut aika, koska pelillä ei ole kestoa.

Luokittelupalvelumaksuun lisätään arvonlisävero 24 %. 

Valvontamaksut (alv 0 %)

Säädetty kuvaohjelmalaissa (710/2011)