Hakasalmen huvilan uusi näyttely Rikoksen ja rakkauden kaduilla avaa ovensa 1. huhtikuuta. Elokuvat ja televisiosarjat ovat leimanneet Helsingin Kallion kaupunginosan usein turmeltuneisuuden tyyssijaksi, oli kyse sitten rikollisten hämärähommista tai kapinoivasta nuorisosta. Pitävätkö satavuotiaat kliseet edelleen pintansa vai ovatko ne kenties vaihtuneet uusiin?
Rikoksen ja rakkauden kaduilla -näyttelyssä Kallion alueen oikea ja fiktiivinen historia lomittuvat todellisen kaupungin kartalle. Rikos ja rakkaus, perheet ja kaveruus muodostavat vahvasti visuaalisen ja elokuvamaisen elämyksellisen näyttelyn temaattiset lähtökohdat.
Näyttelyn kuraattorina ja suunnittelijana on toiminut elokuvalavastaja ja -tutkija Minna Santakari yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon työryhmän kanssa. Näyttelyyn on saatu runsas valikoima harvoin nähtyjä valokuvia ja elokuvakatkelmia, joiden kokoamisessa on tehty yhteistyötä Kansallisen audiovisuaalisen instituutin, Yleisradion ja lukuisien tuotantoyhtiöiden kanssa.