Kansallinen audiovisuaalinen instituutti purkaa koronavirusepidemian aiheuttamia toimintarajoituksia 1.6. alkaen viranomaisohjeiden mukaisesti. Samalla KAVI (Sörnäisten rantatie 25 A) siirtyy pysyvästi uusiin aukioloaikoihin: ma 9-16 (18) ja ti–pe 9-16. Maanantai-illan pidennetty aukiolo koskee vain kirjaston palveluita sekä mahdollisia yleisötilaisuuksia Kino Tuliossa talvikaudella loka-toukokuussa.

Asiakaspalvelut avataan niin laajasti kuin se on turvallisuus huomioiden mahdollista. Avaamisessa noudatetaan THL:n (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos), Työterveyslaitoksen ja työsuojelun turvallisuus- ja hygieniaohjeita sekä opetus- ja kulttuuriministeriön, sosiaali- ja terveysministeriön ja aluehallintoviraston ohjeita yleisötapahtumien järjestämisestä. KAVIn toimipaikoissa suoritetaan erilaisia kaluste- ja toimintajärjestelyjä, jotta esim. turvavälit voidaan varmuudella taata. Asiakkaita ohjeistetaan ja sääntöjen noudattamista valvotaan.

Kino Regina käynnistää toimintansa 1.6. huomioiden edellisten linjausten ohella myös SEOL:in (Suomen elokuvateatteriliitto r.y.) ohjeet ja suositukset. Teatteriin otetaan yleisöä sisään vain 60 henkeä näytöstä kohti. Myös näytösvälejä on pidennetty odotustilan ruuhkautumisen välttämiseksi. Kino Reginan yksityiskohtaiset turvallisuusohjeet löydät täältä.

KAVIn radio- ja televisioarkiston (RTVA) katselu- ja kuuntelupisteet sekä arkisto- ja digitointipalvelut jatkavat toimintaansa turvallisuusohjeiden mukaisesti. Sörnäisten toimitiloissa järjestettävät tapahtumat, vierailut ja ryhmäesittelyt on kuitenkin peruttu vähintään 31.8. asti. Näitä pyritään tarvittaessa korvaamaan etäjärjestelyin.

KAVIn kirjasto on avoinna keskiviikosta 10.6.2020 alkaen vain lainausta ja palauttamista varten, kirjastossa ei toistaiseksi muita palveluita. (Pyydämme asiakkaita lähettämään listan tarvitsemistaan kirjoista etukäteen: kirjasto@kavi.fi) Kirjaston henkilökunta pyrkii hakemaan lainattavan aineiston etukäteen valmiiksi. Valitettavasti asiakkaat eivät voi tällä hetkellä itse omatoimisesti valikoida aineistoa kirjaston tiloissa.

Kirjasto on kiinni heinäkuussa kolme viikkoa eli 6.–23.7.

KAVI seuraa tarkasti koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilan etenemistä valmiina, tilanteen niin sanellessa, joko edelleen purkamaan tai vastavuoroisesti tiukentamaan olemassa olevia virallisia rajoituksia.

Täydennämme tätä sivua vaihtuvan tilanteen mukaan. Lisätietoja saat tarvittaessa myös puhelimitse 0295 338 000 (KAVIn keskus).

Päivitetty 9.6.2020 klo 13.26: Kino Reginan näytöskohtainen henkilömäärä nostettu 60 katsojaan.