Elokuvamusiikki


Artie Music ja KAVI ylpeänä esittävät

Artie Musicin ja KAVIn tuottama Suomalainen elokuvamusiikki -cd-sarja esittelee kronologisesti suomalaisen elokuvan laulu- ja instrumentaalimusiikin gramofonilevytyksiä aina 1930-luvulta äänielokuvan alusta 1950-luvulle asti.

 

Sarjassa on tähän mennessä julkaistu 8 levyä, jotka sisältävät noin 230 kappaletta, joista suurinta osaa ei ole julkaistu 1930-1950-lukujen jälkeen. Musiikkikirjo ulottuu klassisesta musiikista suosittuihin tanssirytmeihin.

Levysarjassa kyse on suomalaisen äänilevy- ja elokuvahistorian harvinaisten taltiointien tarkasta restauroimisesta ja tuomisesta yleisön saataville. Suomessa on suuri osa 1900-1950-lukujen äänilevytuotannosta vielä arkistojen kätköissä yleisön ulottumattomissa.

Elokuvissa kappaleet katkeavat tai häivytetään usein repliikkien alla, levysarjassa kappaleet ovat kuunneltavissa kokonaisina. Joka levyllä on mukana myös instrumentaalikappaleita. Suurinta osaa levyjen kappaleista ei ole Spotifyssa tai Youtubessa.

Jokaisessa levyssä on mukana Juha Seitajärven kirjoittama 24-sivuinen esittelykirjanen täynnä uutta tietoa aikakauden elokuvista, niiden musiikkikappaleista levytyksineen ja nuottijulkaisuineen. Kuvituksena on harvinaisia valokuvia mm. musisoimis- ja äänitystilanteista.

Levyjä saa yksittäisinä kappaleina tai paketteina Artie Musicin Ari Hakuliselta, p. 0400 524 814, KAVIn keskuksesta tai Kino Reginasta. Lisäksi levyjä myydään hyvinvarustetuissa levykaupoissa.