Anna palautetta ikärajoista


Tällä sivulla kerrotaan miten voit antaa palautetta, jos ikäraja on mielestäsi väärä.

Etusivu » Ikärajat » Anna palautetta ikärajoista

Mikäli televisio-ohjelman tai elokuvan ikäraja on mielestäsi liian matala tai korkea, voit antaa siitä palautetta. Perusteltu palaute saattaa johtaa elokuvan tai televisio-ohjelman uudelleenluokitteluun. Jos jätät palautteen omalla nimelläsi, ilmoitamme sinulle jos palautteesi johtaa toimenpiteisiin.

Anna palautetta mediasta 

KAVI on laatinut kriteerit, joihin perustuen elokuvat, televisio-ohjelmat ja pelit luokitellaan. Lisäksi KAVI kouluttaa kuvaohjelmaluokittelijat sekä valvoo kuvaohjelmien luokittelua.

Ikärajojen tarkoitus on suojella lapsia kuvaohjelmien mahdollisilta haitallisilta vaikutuksilta. Tällaisiksi katsotaan väkivaltainen, seksuaalinen ja ahdistusta aiheuttava sisältö sekä päihteiden käytön kuvaukset.

Kaikissa ohjelmissa ei kuitenkaan ole ikärajamerkintää. Esimerkiksi opetus-, sivistys-, kulttuuri-, musiikki-, urheilu-, visailu-, harrastus-, keskustelu-, ajankohtais- ja uutisohjelmat on vapautettu ikärajaluokittelusta, joten niissä ei ole merkintöjäkään. Ikärajaton ohjelma voi kuitenkin olla haitallinen lapsille. Ikärajamerkintä on aina osoitus siitä, että ohjelman haitallisuus on arvioitu.

Muuttuneet ikärajat 

Anna palautetta mediasta