Kuvaohjelmien luokittelu


Luokittelija arvioi elokuvan, televisio-ohjelman tai digitaalisen pelin sisällön ja antaa sille ikärajan luokittelukriteerien mukaan.

  1. Home
  2.  » 
  3. Ikärajat
  4.  » 
  5. Ammattilaiset
  6.  » Luokittelu

Kuvaohjelmaluokittelijat antavat kuvaohjelmille ikärajat KAVI:n laatimien luokittelukriteerien mukaan. Luokittelun yhteydessä kuvaohjelmille asetetaan myös sisältösymbolit.

Ikärajojen tarkoitus on suojella lapsia elokuvien, televisio-ohjelmien, pelien ja muiden kuvaohjelmien haitallisilta vaikutuksilta. Ikärajat perustuvat lakiin eikä elokuvateatteri tai muu kuvaohjelman tarjoaja voi päättää niistä itse.

Kuvaohjelmien luokittelun tekevät Suomessa pääosin KAVI:n kouluttamat ja hyväksymät kuvaohjelmaluokittelijat, jotka toimivat eri yrityksissä tai yksityisinä toiminnanharjoittajina. Luettelo KAVI:n hyväksymistä luokittelijoista täällä.

Myös KAVI luokittelee kuvaohjelmia tilauksesta. Luokittelupalvelu on maksullista. Palvelun hinta määräytyy liiketaloudellisin perustein ja siitä peritään arvolisävero. Luokittelun hinnat voit tarkistaa täältä. Luokittelutilauksen voi tehdä lomakkeella pdf.

Lomake voidaan lähettää sähköpostitse luokittelu@kavi.fi tai postitse osoitteeseen Kansallinen audiovisuaalinen instituutti, PL 16, 00501 Helsinki.

KAVIn luokittelupalvelusta saa lisätietoja sähköpostiosoitteesta luokittelu@kavi.fi.