Ammattilaiset


Tältä sivulta löydät tietoa kuvaohjelmien (elokuvat, televisio-ohjelmat, pelit) tarjonnasta ja luokittelusta. Lisäksi sivulla esitellään keskeisimmät lait ja linjaukset.

Etusivu » Ikärajat » Ammattilaiset

Oletko kuvaohjelman tarjoaja?

Kuvaohjelman tarjoamista on esimerkiksi elokuvien myyminen tai vuokraaminen sekä ohjelmien esittäminen televisiossa, elokuvateatterissa ja internetissä. Lisäksi kuvaohjelman tarjoamista on pelien myyminen tai vuokraaminen sekä pelitapahtumien järjestäminen. Kuvaohjelman tarjoajan on huolehdittava tarjoamiseen liittyvistä lakisääteisistä toimenpiteistä.

Oletko luokittelija? 

Luokittelija arvioi elokuvan, televisio-ohjelman tai pelin ja antaa sille ikärajan erityisten luokittelukriteerien mukaan. KAVI kouluttaa kuvaohjelmaluokittelijat ja valvoo heidän toimintaansa.

Lait ja maksut

Tälla sivulla esitellään mm. ikärajoja määrittelevä kuvaohjelmalaki. Lisäksi sivulla esitellään kuvaohjelmiin liittyvät maksut. Maksut perustuvat opetus- ja kulttuuriministeriön asetukseen.

Ota yhteyttä

KAVIn kuvaohjelmakysymyksiin erikoistuneet asiantuntijat vastaavat mielellään lisäkysymyksiin. Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@kavi.fi.