Ammattilaiset ja kuvaohjelmia julkisesti tarjoavat


Tältä sivulta löydät tietoa kuvaohjelmien (elokuvat, televisio-ohjelmat ja digitaaliset pelit) tarjoamisesta ja luokittelusta.

  1. Home
  2.  » 
  3. Ikärajat
  4.  » Ammattilaiset

Oletko kuvaohjelman tarjoaja?

Kuvaohjelman tarjoamista on esimerkiksi elokuvien myyminen tai vuokraaminen sekä ohjelmien esittäminen televisiossa, elokuvateatterissa ja internetissä. Lisäksi kuvaohjelman tarjoamista on pelien myyminen tai vuokraaminen sekä digitaalisten pelien tarjoaminen esimerkiksi pelitapahtumissa. Kuvaohjelman tarjoajan on huolehdittava kuvaohjelmien tarjoamiseen liittyvistä lakisääteisistä velvollisuuksista.

Oletko kuvaohjelmaluokittelija?

Luokittelija arvioi elokuvan, televisio-ohjelman tai digitaalisen pelin sisällön ja antaa sille ikärajan erityisten luokittelukriteerien mukaan. KAVI kouluttaa kuvaohjelmaluokittelijat ja valvoo heidän toimintaansa.

Lait ja maksut

Tälla sivulla esitellään kuvaohjelmalaki, jonka perusteella ikärajat määräytyvät Suomessa. Lisäksi sivulla esitellään kuvaohjelmiin liittyvät maksut. Maksut perustuvat vuosittain annettavaan opetus- ja kulttuuriministeriön asetukseen.

Ota yhteyttä

KAVIn kuvaohjelmakysymyksiin erikoistuneet asiantuntijat vastaavat mielellään lisäkysymyksiin. Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@kavi.fi.