Paratiisihotelli Ruotsi -ikärajat pysyivät ennallaan


Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) mediakasvatus- ja kuvaohjelmayksikkö on 27.7.2022 uudelleenluokitellut yleisöpalautteen perusteella kaksi jaksoa Paratiisihotelli Ruotsi -realitysarjaa (Paradise Hotel Sweden, 2020). Uudelleenluokitellut jaksot ovat 14. kauden 12. jakso Tuoksuja ja tunnemyrskyjä (Jag bryr mig inte!) ja 14. kauden 21. jakso Vaihtoehdot vähissä (Vem ska man välja fär att vinna?).

Kuvaohjelmaluokittelija oli 11.10.2021 ja 26.10.2021 arvioinut molemmat jaksot sallituiksi yli 12-vuotiaille perusteenaan seksuaalinen sisältö.

Tuoksuja ja tunnemyrskyjä -jakso sisältää useita visuaalisia ja dialogissa esiintyviä seksiviitteitä sekä yhden lyhyen peitellyn seksikohtauksen. Vaihtoehdot vähissä -jakso sisältää muutaman lyhyen peitellyn seksikohtauksen sekä seksiviitteitä. Molemmissa jaksoissa sisältö on kuitenkin vielä kuvaohjelmaluokittelijan alun perin arvioiman luokittelukriteerin mukaista. Näin ollen KAVI piti uudelleenluokittelussaan molempien jaksojen ikärajat ennallaan sallittuina yli 12-vuotiaille, perusteenaan seksuaalinen sisältö.

.