Päivä päivältä -elokuva on uudelleenluokiteltu


Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) mediakasvatus- ja kuvaohjelmayksikkö on 19.12.2023 uudelleenluokitellut ruotsalaisen draamakomedian Päivä päivältä (Dag för dag, 2022), koska kuvaohjelma oli tuplaluokiteltu eli kaksi kuvaohjelmaluokittelijaa oli luokitellut saman elokuvan ja rekisteröidyissä ikärajoissa sekä haitallisuuskriteereissä oli eroavaisuuksia.

Kuvaohjelmaluokittelija oli 31.3.2022 arvioinut elokuvan sallituksi yli 7-vuotiaille lievää ahdistusta aiheuttavan sisällön perusteella. Toinen kuvaohjelmaluokittelija oli myöhemmin 3.4.2022 luokitellut elokuvan toistamiseen ja päätynyt eri ikärajaan: sallittu yli 12-vuotiaille ahdistus- ja päihdekriteereillä.

Kuvaohjelmassa käsitellään läpi elokuvan eutanasiatematiikkaa. Elokuva sisältää myös muun muassa surua läheisten menettämisestä, lyhytkestoista uhkaa ja vähäistä huumeiden käyttöä. KAVI katsoi aiheelliseksi nostaa kuvaohjelman ikärajan sallituksi yli 12-vuotiaille, perusteinaan melko voimakasta ahdistusta aiheuttava sisältö sekä vähäinen huumeiden käytön kuvaus. Lisäksi KAVI huomioi luokittelussaan alempaan ikärajaan liittyvän lievän seksuaalisen sisällön.