Kolmen lastenohjelmajakson ikärajat pysyivät ennallaan KAVIn uudelleenluokittelussa


Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) mediakasvatus- ja kuvaohjelmayksikkö on 26.7.2023 uudelleenluokitellut kolme kuvaohjelmaa omasta aloitteestaan osana kuvaohjelmaluokittelijoiden valvontaa. Kuvaohjelmat olivat lapsille suunnatun Kujeilevat eläimet -animaatiosarjan (Animanimals) kolmannen kauden 11. jakso Tyrannosaurus (T-Rex, 2017) sekä lapsille suunnatun Babylonin tuoli -seikkailusarjan (Babylons stol) ensimmäisen kauden viides jakso Myrkkylähde (Det forgiftede vandhul, 2021) ja ensimmäisen kauden 22. jakso Karl Otto on pelin vankina (Karl Otto er fanget, 2021).

Myös pienemmille lapsille suunnattu eläinaiheinen Tyrannosaurus-jakso ei KAVIn näkemyksen mukaan sisällä lapsille haitallista materiaalia, joten KAVI piti uudelleenluokittelussaan jakson ikärajan sallittuna kaikenikäisille.

Babylonin tuoli -sarjan Myrkkylähde-jaksossa on KAVIn näkemyksen mukaan vain hyvin lieviä ja lyhytkestoisia jännittäviä elementtejä, jotka ratkeavat nopeasti positiiviseen suuntaan. KAVI piti uudelleenluokittelussaan jakson ikärajan sallittuna kaikenikäisille.

Karl Otto on pelin vankina -nimisessä jaksossa on KAVIn näkemyksen mukaan lieviä ahdistusta aiheuttavia elementtejä, kuten lasten jäämistä vangiksi pelimaailmaan sekä siitä aiheutuvaa huolta ystävistä ja sisaruksista. KAVI pitää uudelleenluokittelussaan jakson ikärajan ennallaan sallittuna yli 7-vuotiaille, perusteenaan lievää ahdistusta aiheuttava sisältö. Jaksossa ei KAVIn näkemyksen mukaan ole väkivaltaa, joten KAVI poistaa aiemmin jakson ikärajan yhteydessä olleen väkivaltasymbolin.