Jag är Ingrid -dokumenttielokuva luokiteltiin uudelleen 


Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) mediakasvatus- ja kuvaohjelmayksikkö on 15.2.2024 uudelleenluokitellut dokumenttielokuvan Jag är Ingrid (2015).

Kuvaohjelma oli tuplaluokiteltu eli kaksi kuvaohjelmaluokittelijaa oli luokitellut saman ohjelman. Sen rekisteröidyissä ikärajoissa sekä haitallisuuskriteereissä oli eroavaisuuksia.

Kuvaohjelmaluokittelija oli 2.9.2015 arvioinut elokuvan sallituksi kaikenikäisille. Toinen kuvaohjelmaluokittelija oli myöhemmin 20.7.2020 luokitellut elokuvan toistamiseen ja päätynyt eri ikärajaan: sallittu yli 12-vuotiaille ahdistusta aiheuttavan sisällön perusteella.

Tällaisissa tilanteissa KAVI poistaa myöhemmin tehdyn luokittelupäätöksen ja luokittelee kuvaohjelman uudelleen.

Jag är Ingrid -dokumentin ikäraja on nyt sallittu yli 7-vuotiaille, haitallisuusperusteina ahdistavuus ja väkivalta. KAVIn mukaan Ingrid Bergmanin elämänkerrallisessa dokumenttielokuvassa on vanhempien menettämisen ja kaipuun tematiikkaa sekä lyhyehkö mustavalkoinen kohtaus elokuvasta, jossa nainen ammutaan kadulle. Väkivaltakohtauksen intensiteettiä laimentaa rauhallinen kertojan ääni, joka kehystää kohtauksen ”elokuvaksi elokuvassa”.