Kahden Ihanan Elisan tytär -jakson ikärajat pysyivät ennallaan 


Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) mediakasvatus- ja kuvaohjelmayksikkö on 31.8.2023 uudelleenluokitellut kaksi kuvaohjelmaa omasta aloitteestaan osana kuvaohjelmaluokittelijoiden valvontaa. Kuvaohjelmat olivat kaksi enimmäistä jaksoa italialaisesta historiallisesta draamasarjasta Ihanan Elisan tytär -sarjasta (La figlia di Elisa – Ritorno a Rivombrosa, 2007).

Ensimmäisen jakson Ihana Elisan tytär kuvaohjelmaluokittelija oli luokitellut 14.6.2022 sallituksi yli 7-vuotiaille perusteinaan väkivalta ja seksuaalinen sisältö. KAVIn näkemyksen mukaan jaksossa on lievää väkivallan uhkaa, lievää seksuaalista sisältöä sekä lievää väkivaltaa. KAVI piti uudelleenluokittelussaan kuvaohjelman ikärajan sallittuna yli 7-vuotiaille, mutta lisäsi perusteeksi lievää ahdistusta aiheuttavan sisällön väkivallan uhan takia.

Toisen jakson Täyttymysten päivä kuvaohjelmaluokittelija oli luokitellut 14.6.2022 sallituksi yli 12-vuotiaille väkivallan perusteella. KAVIn näkemyksen mukaan jaksossa on väkivaltaa, joka pääosin ei ole yksityiskohtaista, mutta jakso sisältää myös yksittäisiä lyhyitä yksityiskohtaisempia väkivallan kuvauksia. KAVI piti uudelleenluokittelussaan kuvaohjelman ikärajan sallittuna yli 12-vuotiaille, perusteenaan väkivalta.