Francon jälkeen – Alcántaran perhe -sarjan kaksi jaksoa uudelleenluokiteltu


Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KAVI on omasta aloitteestaan 4.8.2021 ja 9.8.2021 uudelleenluokitellut espanjalaisen Francon jälkeen – Alcántaran perhe -sarjan (Cuéntame cómo pasó) 20. kauden jaksot Huonoa seuraa (Mala gente, 2019) ja Huolien täyttämä aika (Paren el mundo, que yo me bajo, 2019).

Kuvaohjelmaluokittelija oli 27.5.2020 arvioinut Huonoa seuraa -jakson kielletyksi alle 7-vuotiaille perusteinaan väkivalta ja ahdistusta aiheuttava sisältö. Kuvaohjelmassa on muutama lyhytkestoinen jännittävä kohtaus sekä yksittäinen realistinen väkivaltakohtaus. KAVIn uudelleenluokittelussa Huonoa seuraa -jakson ikäraja ja perusteet pysyivät ennallaan.

Huolien täyttämä aikajakson kuvaohjelmaluokittelija oli 27.5.2020 luokitellut sallituksi kaikenikäisille. KAVIn arvion mukaan kuvaohjelmassa on useampia kohtauksia, joissa on yliluonnolliseen viittaavia, vaikeasti selitettäviä tapahtumia, mutta neutraaliin sävyyn esitettynä. Jaksossa oli myös pidempi sekvenssi, jossa oli henkilön katoamiseen liittyvää suurta huolta läheisestä. KAVIn uudelleenluokittelussa Huolien täyttämä aika jakson ikäraja nousi ja jakso on nyt sallittu yli 7-vuotiaille perusteena lievää ahdistusta aiheuttava sisältö.