All Is Lost -elokuvan ikäraja laski


Elokuvan uusi ikäraja on K12.

Kansallinen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) mediakasvatus- ja kuvaohjelmayksikkö on saamansa yleisöpalautteen perusteella 3.6.2021 uudelleenluokitellut J.C. Chandorin ohjaaman ja Robert Redfordin tähdittämän elokuvan All Is Lost (2013).

Kuvaohjelmaluokittelija oli alun perin luokitellut elokuvan 4.3.2014 sallituksi yli 16-vuotiaille perusteenaan voimakasta ahdistusta aiheuttava sisältö. KAVI katsoi aiheelliseksi laskea elokuvan ikärajaa, joka on nyt sallittu yli 12-vuotiaille perusteena melko voimakasta ahdistusta aiheuttava sisältö. Vaikka elokuvassa on intensiivistä ja pitkäkestoista luonnonvoimien synnyttämää uhkaa, pysyy elokuvan ahdistavuus KAVIn mukaan K12-kriteerien rajoissa elokuvan päähenkilön kekseliäisyyden ja sinnikkyyden sekä elokuvan tarjoamien hengähdystaukojen ansiosta.

KAVI muistuttaa, että mikäli televisio-ohjelman tai elokuvan ikäraja tuntuu liian matalalta tai korkealta, voi kuka tahansa antaa siitä palautetta. Perusteltu palaute saattaa johtaa elokuvan tai televisio-ohjelman uudelleenluokitteluun.

KAVI voi myös luokitella aikaisemmin luokitellun elokuvan tai televisio-ohjelman uudelleen, jos on ilmeistä, että ajan kuluminen ja yhteiskunnallisten arvostusten muutos on johtanut siihen, ettei ohjelman aikaisempi luokittelu ole enää tarkoituksenmukainen.

Lisätietoja asiasta antaa erityisasiantuntija Jarno Virtanen, jarno.virtanen@kavi.fi / puh: +358 295 338 043.