Radio- ja televisioarkisto

Radio- ja televisioarkisto (RTVA) on perustettu huolehtimaan suomalaisen radio- ja tv-kulttuurin säilymisestä jälkipolville.

Vuoden 2008 alussa perustetun radio- ja tv-arkiston toiminta perustuu kulttuuriaineistolakiin, joka asettaa velvoitteita sekä radio- ja tv-arkistolle että ohjelmien tuottajille. RTVA palvelee tutkijoita ja opiskelijoita tallentamalla televisio- ja radiokanavien digitaalista ohjelmavirtaa, jota voi selata ja tutkia katselu- ja kuuntelupisteissä seitsemällä eri paikkakunnalla. Lisäksi RTVA tallettaa laissa määritellyt ohjelmatyypit alkuperäistasoisina fyysisinä kappaleina tai tiedostoina. RTVA ottaa vastaan vanhaa radio- ja tv-aineistoa, joka on lähetetty Ylen ulkopuolisilla kanavilla. Tällä hetkellä kokoelmaan kuuluvat mm. MTV Oy:n vanha filmiarkisto sekä Moon TV:n ja Radio Cityn arkistot. Vanhimmat ohjelmat ovat vuodelta 1962. Vanhaa aineistoa voi katsella ja kuunnella KAVIn tiloissa.

Tulevat tapahtumat

Syksy 2018

Ma 10.9. klo 16 Salatut elämät 20 vuotta

Sarita Koskelin oli MTV3:n draamatuottajana käynnistämässä Salatut elämät -sarjaa ja työskenteli vuosia sen tuotannossa. Millainen oli sarjan syntytarina, ja mikä on sen suosion salaisuus?

Ma 8.10. klo 16 Kuinka luonto-ohjelmia tehdään?

Toimittaja Minna Pyykkö on tehnyt Yleisradiossa luontoaiheisia radio- ja tv-ohjelmia 1990-luvun alusta lähtien. Yleisötilaisuudessa hän kertoo luonto-ohjelmista tekijän näkökulmasta.

Ma 12.11. klo 16 Ismo Sajakorpi – viihteen moniottelijan askelmerkit

Käsikirjoittaja, ohjaaja ja viihdetaiteilija Ismo Sajakorpi kertoo jo yli 50 vuotta kestäneestä urastaan tv:ssä, teatterissa ja estradeilla.

Ma 3.12. klo 16 Mediaskandaali

Mikä on skandaali medialle? Miten media itse luo skandaalin? Puheenvuorossaan Kaarina Hazard pohtii eri vuosikymmenten kohujuttuja, joita media on synnyttänyt, ruokkinut ja raportoinut.

 


Kaikki tilaisuudet järjestetään KAVI:n Kino Tuliossa, os. Sörnäisten rantatie 25 A, 5. kerros, Helsinki.
Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.