Illusia-näytökset yläkouluille

Illusia tarjoaa yläkouluille mm. lumoavan animaatioelokuvan Jack ja käkikellosydän. Lyhytelokuvanäytös on ajankohtainen ja vaikuttava, siinä nähdään mm. Hamy Ramezanin ja Rungano Nyonin palkittu elokuva Kuuntele sekä Lovemilla-elokuvan ohjaajan Teemu Nikin humoristisia lyhytelokuvia. Festivaalin käynnistää animaation lajeja esittelevä näytös sekä animaation kokeilupaja. Ilmoittautuminen on käynnissä, kaikkiin näytöksiin on vielä tilaa. Näytöksiin on vapaa pääsy!

FIKTIO / ANIMAATIOTA / LYHYTELOKUVA

Animaatioelokuva Jack ja käkikellosydän (Ranska, Belgia, 2013) on tarina pojasta, jolle suuret tunteet tietävät kuolemaa. Mielikuvituksellinen, älykäs, hauska ja traaginen rakkauselokuva on animoitu upeasti.

Jack syntyy Skotlannin kylmimpänä päivänä, jolloin jäätyneitä lintuja sataa taivaalta. Pelastaakseen pojan joutuu kätilö korvaamaan tämän jäätyneen sydämen mekaanisella käkikellolla. Tästä syystä Jack ei saa koskaan hermostua tai rakastua, suuret tunteet tietävät hänelle kuolemaa. Onkin väistämätöntä, että poikanen kohtaa kauniin laulajattaren ja hänen käkikellonsa vallan hullaantuu. Kun kaunotar katoaa, lähtee Jack seuraamaan tytön jälkiä läpi Euroopan. 1800-luvun lopulle sijoittuva elokuva on samalla kunnianosoitus George Méliès’lle ja elokuvan varhaisille vuosille. Elokuvan mainio soundtrack on apulaisohjaaja Mathias Malzieun oman bändin Dionysos’n.
Katso elokuvan traileri

Näytös Orionissa ti 5.5. klo 13. 
Kieli: ranska / suomenkielinen tekstitys.
Kesto: 89 min. Ikäraja: K7. Ikäsuositus: 6.-9. lk.

ANIMAATIO TUTUKSI

Festivaali käynnistyy maanantaina 4.5. Orionin animaatiopäivällä. Yläkouluille suunnatussa animaationäytöksessä nähdään kotimaisia, erilaisilla tekniikoilla toteutettuja animaatioelokuvia viime vuosikymmeneltä.

Näytöksen yhteydessä on mahdollisuus osallistua animaation kokeilupajaan, jossa tutustutaan siihen, miten animaation liike syntyy. Kokeilupajat järjestetään elokuvateatterissa heti näytöksen jälkeen ja niihin otetaan kolme luokkaa. Pajoihin ilmoittaudutaan erikseen. Työpajat järjestetään yhteistyössä Helsingin opetusviraston Mediakeskuksen ja Vantaan kulttuurikeskus Vernissan kanssa.

Näytös Orionissa ma 4.5. klo 13.00
Animaation kokeilupaja klo 14.10-15.40
Kesto: n. 60 min + paja n. 70 min. K12. Ikäsuositus: 7.-9. lk.

PUHUTTELEVIA LYHYTELOKUVIA

Yläkoululaisille suunnatussa näytöksessä nähdään laadukkaita ja ajatuksia herättäviä lyhytelokuvia viime vuosilta. Näytöksessä nähdään teemoiltaan hyvin voimakkaita ja vaikuttavia elokuvia, muun muassa palkittu lyhytelokuva Paratiisin avaimet, jossa kodittomat veljekset Majid ja Adel yrittävät selvitä jokapäiväisestä elämästä sotaa käyvässä maassa. Kulttuurien kohtaamisen vaikeutta käsittele Hamy Ramezanin ja Rungano Nyonin vaikuttava Kuuntele. Mukana ovat myös Teemu Nikin humoristiset lyhytelokuvat Verhon takaa ja Kalajuttu. Näytöksessä on paikalla elokuvien Paratiisin avaimet ja Kuuntele ohjaaja Hamy Ramezan, jonka kanssa keskustellaan elokuvista näytöksen jälkeen.

Näytös sisältää elokuvat: Verhon takaa (Teemu Nikki, Suomi 2013, 7 min), Huulilla (Joonas Rutanen, Suomi 2013, 8 min), Paratiisin avaimet (Hamy Ramezan, Suomi 2014, 28 min), Kalajuttu (Teemu Nikki, Suomi 2011, 5 min), Kuuntele (Hamy Ramezan & Rungano Nyon, Suomi/Tanska 2014, 13 min).

Näytös Orionissa: ke 6.5. klo 13.00
Kieli: eri kieliä, suomenkielinen tekstitys
Kesto: n. 60 min, K12, Ikäsuositus: 7.-9. lk