Museoesinekokoelma

Museoesinekokoelma kuvaa työtä elokuva-alan eri sektoreilla. Huomion kohteena on ensisijaisesti Suomen elokuvahistoriaan liittyvä materiaali.

Jatkuvasti karttuvassa kokoelmassa on elokuvauksessa, laboroinnissa, levityksessä ja esityksissä käytettyjä laitteita ja aineistoja kuten kameroita, leikkauspöytiä, projektoreita, rekvisiittaa, näyttelijöiden rooliasuja ja elokuvateattereiden kalusteita. Joukossa on myös taikalyhtyjä, jotka kuuluvat elokuvaa edeltäneeseen, vuosisatojen takaiseen kuvanesitysperinteeseen. Suurin osa esineistöstä on kuitenkin peräisin äänielokuvan ajalta, 1930-luvun ja nykyhetken väliltä.

Museoesinekokoelmia kartutetaan pääasiassa lahjoituksin. KAVIin talletettavien elokuvien käyttöoikeudet jäävät useimmiten tallettajalle, mutta museoesineet instituutti pyrkii saamaan omistukseensa. Kokoelmassa on tällä hetkellä esineitä yli 17 000.

KAVIn osana toiminut Elävän kuvan museo sijaitsi Kalasataman taiteilijatalossa vuosina 2004–2015. Museon näyttelytilat suljettiin kesäkuussa 2015. Tällä hetkellä KAVIn museokokoelmia esitellään vaihtuvissa näyttelyissä KAVIn aulagalleriassa sekä yhteisnäyttelyissä muiden toimijoiden kanssa. Tämän lisäksi Elokuvateatteri Orionin aulaan tehdään pieniä esillepanoja, jotka liittyvät esityksessä oleviin elokuviin.

Näyttelyt

Samalla taajuudella – radio ja televisio ajan virrassa
9.9.2016–31.3.2017
ma klo 9–18
ti-pe klo 9–16.15
Aulagalleria
Kansallinen audiovisuaalinen instituutti, Sörnäisten rantatie 25 A, 5. krs, Helsinki
Lue lisää >>

Henkilöstö

Kärkkäinen, Antto • museoteknikko
p. 040 5854 395

Viirret, Jussi • museoamanuenssi
p. 050 539 6642