Aineistot

KAVIn kirjasto käsittää mm. noin 36 000 teosta, niiden joukossa filmografioita, elokuvan ja audiovisuaalisen kulttuurin historiaa, estetiikkaa, teoriaa, tutkimusta, tekniikkaa ja taloutta käsitteleviä julkaisuja. Saatavilla on myös 200 lehden vuosikerrat - niin painetussa kuin sähköisessä muodossa (takautuvasti aikakausjulkaisuja on 950). Käytössä myös leikearkisto ja KAVIn digitaaliset aineistot.

Leikearkistosta löytyy noin 30 000 elokuvakohtaista leikekansiota, joihin kerätään elokuvaa käsitteleviä artikkeleita sanoma- ja aikakauslehdistä sekä noin 13 000 kappaletta henkilö- ja aiheenmukaisia leikekansioita. Kirjastossa voi myös perehtyä filmografisiin ja bibliografisiin tietokantoihin ja sähköisiiin lehtiin.

Kirjastoaineiston lisäksi kirjaston asiakaspalvelupisteissä asiakkailla on käytössään arkiston kokoelmatietokanta ja mahdollisuus tutkia oheismateriaaleja, kuten käsikirjoituksia ja still-kuvia. Valokuvia on runsaasti sähköisessä muodossa, mutta käsikirjoitukset tulisi tilata etukäteen.

Kirjastossa ovat käytettävissä myös radio- ja televisioarkiston, kotimaisen filmikokoelman ja Kansalliskirjaston digitaaliset aineistot.