Sing-along!

12.01.2018 - 22.04.2018
Kevään sing-along-näytöksissä kajautetaan skottiaksentilla, rakastutaan hirviöön ja lauletaan niin maan perkeleesti.

Kevään sing-along-näytökset aloittaa yhteislauluelokuvien rosoisempi serkku: Jörn Donnerin ja kumppaneiden ohjaama dokumenttielokuva Perkele! Kuvia Suomesta (1971). Underground-taiteilijoiden M. A. Nummisen ja Jarkko Laineen tekemät laulut olivat niin toimivia ja edelleen ajankohtaisia, että ne sovitettiin uudelleen dokumentin jatko-osaan Perkele 2 – kuvia Suomesta (2017). Nyt on yleisön vuoro tehdä kappaleista omat versionsa!

Vuonna 1993, pari vuotta Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen, Puna-armeijan kuoro asteli Senaatintorille. Se sai vastaansa ”maailman huonoimman rock’n’roll-bändin”, Leningrad Cowboysin, ja paikalla oli yli 70 000 katsojalle. Aki Kaurismäki oli paikalla kameroineen ja ikuisti konsertin elokuvaansa Total Balalaika Show (1993). Hän tallensi riemukkaan ja epätodennäköisen kokoonpanon, joka lauloi yhtä lailla ”Delilahin” kuin ”Kalinkan”, länsimaiset pophelmet ja venäläiset klassikot.

Vaikka Scotland the What? -esityssarjaamme tarkoitus on vältellä skottikliseitä, yksi ennakkokäsitys sallittakoon: skotit tykkää laulaa! Siksipä ohjelmistoon kuuluu aito skotlantilainen sing-along-näytös: The Proclaimers -yhtyeen kappaleiden ympärille rakennettu aurinkoinen musikaali Sunshine on Leith (2013). Näytöksen alussa esiintyy suomalais-skotlantilainen The Proclaimers -coverbändi. Tapahtuma on toteutettu yhteistyössä Suomi-Skotlanti yhdistyksen kanssa.

Kaunottaressa ja hirviössä (Beauty and the Beast, 1991) seikkailuista haaveileva Belle-neito kohtaa lumotun hirviön ja esineiksi taiotun linnanväen. Disneyn 1990-luvun renessanssikauden keskeinen teos ihastuttaa ilmeikkäillä hahmoillaan, lasimaalauksen tavoin hehkuvilla väreillään ja ennen kaikkea upeilla lauluillaan. Esitämme elokuvasta suomeksi puhutun ja lauletun version.

Katri Tenhola

Sing-along: Perkele! Kuvia Suomesta pe 12.1. klo 19. Liput 8 € / KAVIn klubikortilla 6 € / alle 12-vuotiaat 3 €.

Sing-along: Total Balalaika Show la 3.2. klo 20. Liput 9 € / KAVIn klubikortilla 8 €.

Scottish Sing-along: Sunshine on Leith pe 2.3. klo 19. Liput 8 € / KAVIn klubikortilla 6 € / alle 12-vuotiaat 3 €.

Sing-along: Kaunotar ja hirviö su 22.4. klo 16. Liput 8 € / KAVIn klubikortilla 6 € / alle 12-vuotiaat 3 €.