Ohjaajaklubi

11.09.2018 - 04.12.2018
Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO esittelee Orionissa neljä eturivin kotimaista elokuvauutuutta tekijävieraineen.

Pitkän linjan näyttelijä ja käsikirjoittaja Paavo Westerberg debytoi pitkän elokuvan ohjaajana Viulistissa. Se on väkevä draama muusikosta (Matleena Kuusniemi), joka joutuu luopumaan soittamisesta liikennetapaturman vuoksi. Opettajan roolissa hän joutuu kielletyn rakkauden vaaravyöhykkeelle.

Teemu Nikki on parhaimmillaan Armomurhaajassa, jossa nimihenkilön (Matti Onnismaa) tylyn julkisivun takana piilee vaikka mitä. Lemmikkieläinten kohtalo kertoo paljon meistä itsestämme iskevän omaperäisessä tarinassa, jossa viljellään mustaa huumoria ja viistoa erotiikkaa.

Harvakseen ohjaava Simo Halinen laati itse vankan käsikirjoituksen elokuvaansa Kääntöpiste. Ihmiskohtalot nivoutuvat toisiinsa pohjoisessa Ruotsissa ja Suomessa: paperiton pakolainen (David Nzinga), maailman kovettama Jere (Samuli Vauramo), ja nainen (Laura Birn), joka katkaisee välinsä lapsensa isään.

Virpi Suutarin onnistumisten aalto jatkuu pitkässä dokumenttielokuvassa Yrittäjä. Rinnastusten kohteina ovat provinsiaalisuus (perinnelihan paikallismyynti) ja globalisaatio (nyhtökauran maailmanmenestys). Kun kuvaajana on Heikki Färm ja säveltäjänä Sanna Salmenkallio, todellisuuteen avautuu runollisia, jopa maagisia ulottuvuuksia.

Yhteistyössä SELO ry.


Viulisti ti 11.9. klo 17. Vieraana Paavo Westerberg.

Armomurhaaja ti 9.10. klo 17. Vieraana Teemu Nikki.

Kääntöpiste ti 13.11. klo 17. Vieraana Simo Halinen.

Yrittäjä ti 4.12. klo 17. Vieraana Virpi Suutari.