Lumiukko ja muita Raymond Briggsin jouluisia animaatioita

31.07.2018 - 31.01.2019
Raymond Briggsin koskettava Lumiukko-animaatio kuuluu erottamattomasti monen jouluaattoon. Orionissa Raymond Briggin piirroksiin pohjautuvia animaatioita esitetään joulukuussa kahden näytöksen verran.

James-nimisestä englantilaispojasta ja hänen lumisesta ystävästään kertova Lumiukko (1982) on tunnetuin elokuvasovitus kirjailija/kuvittaja Raymond Briggsin piirrostarinoista. Briggsin koskettavia, kauniisti piirrettyjä kertomuksia nähdään joulun alla kahdessa näytöksessä. Lumiukon jatko-osissa Father Christmas (1991) ja Lumiukko ja lumikoira (2012) tavataan Lumiukosta tuttuja hahmoja. Kaikki tietävät, mitä Joulupukki tekee jouluaattona, mutta Father Christmas kertoo, mitä Joulupukki puuhailee vuoden kaikki muut päivät. Lumiukko-animaation 30-vuotisjuhlan kunniaksi julkaistu Lumiukko ja lumikoira on tunnelmaltaan yhtä koskettava ja hellyttävä kuin alkuperäinen animaatio. The Bear (1998) kertoo tytöstä, joka kadottaa leikkinallensa eläintarhassa jääkarhujen oleskelualueelle. Hän yllättyy iloisesti, kun jääkarhu saapuukin palauttamaan nallen. Ivor the Invisible (2001) kertoo puolestaan John-nimisestä koulupojasta, joka saa yllättäen ystäväkseen jättiläisen.

Animaatiot on jaettu kahteen näytökseen. Ensimmäisessä 9.12. esitetään Lumiukko ja Father Christmas. Jälkimmäisessä 16.12. nähdään Lumiukko ja lumikoira, The Bear sekä Ivor the Invisible.