Kuukauden elokuva

16.11.2017 - 16.05.2018
Suosikkisarjamme esittelee uuden elokuvan valioita, jotka ovat jääneet Suomessa vaille teatterilevitystä.

Itävaltalaisen Josef Haderin musta komedia Wilde Maus (2017) sukeltaa miehenä olemisen vaikeuteen. Georg on keski-ikäinen musiikkikriitikko, joka menettää yht’äkkiä työpaikkansa lehteä saneeratessa. Henkevästä miehestä sukeutuu kaunainen työtön, mutta vaimolleen, joka haluaisi lapsen, hän ei paljasta tilannetta.

The Nile Hilton Incidentissä (2017) arabivallankumous on alkamaisillaan Egyptissä vuonna 2011. Kairolaisesta hotellista löytyy murhattu yökerholaulajatar, ja etsivä Naredin huomaa astuvansa valtaapitävien varpaille. Sysimustan film noirin ohjaaja Saleh Tarik on ruotsalainen mutta syntyperältään egyptiläinen, kuten myös pääosan esittäjä Fares Fares.

Unkarilaisen Ferenc Törökin 1945 (2017) on ihmeellisen lumoava elokuva, joka muistuttaa Idaa. Syvät pohjavirtaukset kulkevat pinnan alla pienessä kylässä, jossa valmistaudutaan häihin helteisenä elokuun päivänä. Kun kaksi miestä saapuu asemalle, kyläläiset pelkäävät, että he ovat juutalaisia, jotka ovat tulleet perimään takavarikoitua omaisuutta.

Pasi Nyyssönen