Kuukauden elokuva

18.08.2018 - 28.12.2018

Joaquin Phoenix tekee hengästyttävän intensiivisen roolin Lynne Ramsayn vahvassa elokuvassa You Were Never Really Here (2017). Cannesissa palkittu hallittu mestariteos kertoo entisestä sotilaasta, joka pelastaa työkseen nuoria tyttöjä pedofiiliringeistä. Ramsay on luodannut mielen pimeyttä ja kipeitä tuntoja aiemminkin kylmäävissä elokuvissaan Poikani Kevin ja Ratcatcher.

Espoo Cinén ohjelmistosta on poimittu brittihelmi Beast (2017). Tiukassa kotikurissa rimpuileva Moll (Jessie Buckley) tutustuu salaperäiseen nuorukaiseen (Johnny Flynn). Michael Pearcen kypsässä esikoisohjauksessa yhdistyy nuoruuden romanttinen rakkaus laatutrilleriin, jossa jäljitetään brutaalia sarjamurhaajaa. Kerronnan kuvat ovat upeita ja tunnelmat huolella luotuja.

Marraskuussa kuukauden elokuvana on Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalin yleisösuosikki. Muista äänestää mieleistäsi netissä kavi.fi/hiffkilpailu!

Irlantilainen kirjailija Oscar Wilde jäi aikakirjoihin elostelevana ja kärkäskielisenä dandyna, jonka elämässä riittää aineksia useampaankin elokuvaan. Happy Prince (2018) keskittyy vankilasta juuri vapautuneen Wilden värikkään elämän ehtoopuolelle. Elokuva on brittinäyttelijä Rupert Everettin bravuuri. Pääroolin ohella hän on myös ohjannut ja käsikirjoittanut elokuvan.

Kirsi Raitaranta, Pasi Nyyssönen


ELO-SYYSKUU: You Were Never Really Here / LOKAKUU: Beast / MARRASKUU: R&A:n yleisösuosikki / JOULUKUU: Happy Prince