Kinokonsertit: vieraana Antonio Coppola

15.05.2017 - 17.05.2017
Maestro Antonio Coppola (s. Roomassa 1956), säveltäjä, kapellimestari, pianisti ja opettaja, tuli tunnetuksi teatteri- ja tanssiesitysten muusikkona. 1970-luvulla alkaneessa mykän elokuvan renessanssissa Coppola on noussut muusikoiden kirkkaimpaan kansainväliseen kärkeen.

F. W. Murnaun Viimeinen mies (Der letzte Mann, 1924) kuuluu niihin mestariteoksiin, jotka ovat muuttaneet elokuvailmaisua pysyvästi. Liikkuva kamera mobilisoi urbaanin kuva-avaruuden sellaisella alkuvoimalla, että se hätkähdytti Hollywoodissakin, ja ohjaajalle tarjottiinkin pian unelmasopimus Foxin studiolla.

Ruotsalainen Victor Sjöström oli toinen eurooppalaisnero, josta haltioiduttiin Hollywoodissa. MGM-studiolla hän sai arvoaseman, ja suurimpiin tähtiin kuuluva Lillian Gish uskoi hänelle taiteellisesti kunnianhimoisimmat projektinsa. Suurin oli Pohjoismyrsky (The Wind, 1928), ”yksi harvoista elokuvista, jotka ovat todella onnistuneet vangitsemaan pioneerihengen salaperäisen olemuksen” (Tom Milne).

Antti Alanen

Antonio Coppola on Sibelius-Akatemian ja Aalto-yliopiston vieraana ja konsertoi Orionissa 15.5. klo 19 (Pohjoismyrsky) ja 17.5. klo 17 (Viimeinen mies).

Mestariluokassa ma 15.5. klo 17 on aiheena ”Musiikki elokuvassa”. Coppola paneutuu musiikin ja elokuvan suhteeseen live-esimerkein. Tilaisuus on suunnattu ammattilaisille, opiskelijoille ja muille elokuvamusiikista kiinnostuneille. Vapaa pääsy.

Yhteistyössä: Sibelius-Akatemia, Aalto-yliopisto ja Italian kulttuuri-instituutti