Kino Klassikko

29.08.2018 - 25.11.2018
Syyskaudella Kino Klassikko -arvonimi annetaan kahdelle teokselle: toinen on 50 vuoden takaa ja toinen sai alkunsa jo 200 vuotta sitten.

Monterey Pop (1968) on vuoden 1970 Woodstock-dokumentin ohella festivaalidokumenttien ehdottomia klassikoita ja hippiaikakauden parhaita kuvauksia – dokumentti, jonka tekijä oli oikeaan aikaan oikeassa paikassa. D. A. Pennebakerin cinema vérité -dokumentti tallensi kauniin kesäkuisen viikonlopun vuonna 1967, jolloin kalifornialaiskaupungissa järjestettiin siihen mennessä maailman suurin rockfestivaali. Elokuva esitetään osana Helsingin Juhlaviikkojen Nuorisokulttuuri-teemaa.

Mary Shelleyn goottilainen kauhuromaani Frankenstein ilmestyi 200 vuotta sitten. Sen kunniaksi esitämme James Whalen ohjaaman adaptaation Frankenstein (1931), joka synnytti populaarikulttuuriin tuon kaikkien tunteman lattapäisen, ruuvikaulaisen hirviön (Boris Karloff) – huomattavasti vähemmän surkuteltavan ja sympatioita herättävän kuin romaaniversionsa. It’s alive!

Frankenstein-elokuvan näytös lauantaina 3.11. on pyhäinpäivän erikoisnäytös. Elokuvan jälkeen ilta jatkuu kerrassaan kauhistuttavasti tanssittavalla Klub Kalman Halloween-klubilla Dubrovnikissa, kivenheiton päässä Orionista (Eerikinkatu 11). Yhteislippu elokuvaan ja klubille maksaa 14 €. Yhteisliput ovat myynnissä KAVIn verkkokaupassa ja Orionissa. Ihmisten lisäksi sekä näytökseen että klubille ovat erittäin tervetulleita kauhu-/naamiaispuvut ja -meikit!