Kino Klassikko

08.10.2017 - 07.12.2017
Kino Klassikko nostaa eri sarjoista keskeisiä teoksia, jotka nähdään tuoreina restaurointeina.

Anthony Asquithin Shooting Stars (1927) on viiltävä satiiri elokuvateollisuuden varhaisilta ajoilta. Kurkistus fiktiivisen Zenith-studion kulisseihin on kaikkea muuta kuin imarteleva, ja se käynnistyy heti herkullisen komediallisena. Eritoten kiehtovaa on kurkistaa mykkäajan kulisseihin ja totiseen filmaamiseen. Kun kamerakurki nousee ylös, se paljastaa studion koko kaaoksen.

Tarinan käynnistää imelä kohtaus, jossa komea cowboy jättää hellät hyvästit kauniille blondille. Fiktiivisessä reaalimaailmassa kyseessä on aviopari: vaimo on nouseva tähti ja aviomies vielä nimetön cowboy-näyttelijä. Draamaa ja tragediaa tarinaan tuo pyrkyrivaimon salasuhde kuuluisaan tähtikoomikkoon.

Yhteistä kesäsarjassa juuri nähdyn Coen-veljesten Hollywood-hupailun Hail Caesarin! kanssa on ilkeä juorureportteri ja tuntemattomuudesta tähtiin matkaava cowboy. Shooting Stars nähdään restauroituna 4K-digikopiona. Kino Klassikkoja löytyy useammasta teema-sarjasta: Pandoran lipas (Louise Brooks), Lokakuu (Elokuvan historia) ja Lautalla yli Tyynenmeren (Dokumenttielokuvan huiput).

Kirsi Raitaranta