Tiikerin oma elokuva (2000)

The Tigger Movie/Tigers film
Ohjaaja: 
Jun Falkenstein
Lisähenkilöt: 
tuotanto Walt Disney
Maa: 
USA
Tekstitykset: 
puhumme suomea
Ikäraja: 
S
Teemat: 
KOKO PERHEEN ELOKUVAT
Kopiotieto: 
KAVI 35 mm
Lisätieto: 
animaatio A. A. Milnen Nalle Puh -hahmoista
A. A. Milnen Nalle Puh -hahmoista kertova, riemastuttava Tiikerin oma elokuva (2000) sopii perheen pienimmille. Elokuvassa Tiikeri etsii sukupuutaan oikeiden puiden seasta.

Viimeisiä hankkeita, joiden käynnistäjänä Walt Disney (1901–1966) oli henkilökohtaisesti, oli vuosina 1966–1974 toteutettu lyhytelokuvasarja A. A. Milnen rakastetuista Nalle Puh -kirjoista. Poikkeuksellista kyllä tämä Disney-animaatio toteutettiin uskollisena kirjojen alkuperäiskuvitukselle. Sen oli Nalle Puh -kirjoihin toteuttanut unohtumattomasti Ernest Shepard. Richard M. Sherman ja Robert B. Sherman sävelsivät ja sanoittivat 10 Nalle Puh -laulua, joista on tullut ikivihreitä suosikkeja. Nalle Puh -elokuvat ovat Disneyn hienoimpia saavutuksia, ja niille on tehty monta jatko-osaa sekä elokuvateatteri- että kotitallennelevitykseen. Tiikerin oma elokuva oli alun perin tarkoitettu vain kotitallenne- ja televisiolevitykseen, mutta lopputulos oli niin onnistunut, että yhtiön pääjohtaja Michael Eisner nosti sen teatterilevitykseen. Richard M. Sherman ja Robert M. Sherman tekivät elokuvaan kuusi uutta laulua.

Kun Tiikeri ei saa pomppimisseuraa puolen hehtaarin metsän ystävistään, nämä ehdottavat, että tämä voisi etsiä muita tiikereitä kavereikseen. Tiikeri tajuaa silloin, ettei hän tunne omaa sukupuutaan ja ryhtyy etsimään sitä. Nalle Puh ja kaverit säälivät nyt Tiikeriä niin, että he kirjoittavat tälle valekirjeen ja esiintyvät Tiikerin sukulaisina valepuvussa. Totuuden selvittyä Tiikeri masentuu niin, että hän lakkaa pomppimasta. Lumisena yönä hän löytää metsästä suuren puun, kiipeää sinne ja alkaa kutsua muita tiikereitä seurakseen. Lopussa tiikeri tajuaa, että hänellä on hyvissä ystävissään rakastavaa perhettä kerrakseen, vaikka sen muilla jäsenillä ei olekaan raitapukua ja vaikka he eivät olekaan yhtä hyviä pomppimaan.

– Antti Alanen 27.12.2017