Pääosissa Mikki, Aku ja Pluto II

Ohjaaja: 
Walt Disney
Maa: 
Yhdysvallat
Tekstitykset: 
suom. tekstit/svenska texter
Ikäraja: 
S
Kesto: 
50
Teemat: 
HELSINGIN JUHLAVIIKOT
Kopiotieto: 
35 mm
Helsingin Juhlaviikkojen aikaan Orionissa vietetään sunnuntaisin Lasten Leffasunnuntaita, mikä tarkoittaa erikoisohjelmaa lapsille ja heidän vanhemmilleen. Tämän vuoden Lasten Leffasunnuntaissa nähdään Disney-elokuvien kimara 1930–40 -luvuilta, sankareina Mikki, Aku, Hessu, Pluto, Minni, Tiku ja Taku sekä Tupu, Hupu ja Lupu. Luvassa on vauhtia ja vaarallisia tilanteita maalla, merellä ja ilmassa. Elokuvat ovat aiemmin arkistoteatterissa esittämättömiä 35 mm:n filmikopioita.

Pääosissa Mikki, Aku ja Pluto II -näytöksessä esitetään seuraavat lyhytelokuvat:

THE BAND CONCERT (Puistokonsertti), 1935. Mikki Hiiri. Ohjaus: Wilfred Jackson. Disney uskoi Mikin ensimmäisen Technicolor-elokuvan ohjauksen Jacksonille. Kirkkaanpunaiseen univormuun pukeutunut Mikki yrittää johtaa Wilhelm Tellin alkusoittoa, mutta musisoinnin tekee tyhjäksi pähkinänmyyjä Aku Ankka, joka johdattaa pillillään soittajia harhaan. Sävelmän myrskyjakson kanssa samanaikaisesti puhkeaa oikea pyörremyrsky, ja soittokunta lentää ilmaan. Elokuva on itse asiassa kuin Silly Symphony, jonka tähtenä on Mikki. Aku Ankan häirikön rooli alkoi vakiintua tässä piirretyssä, jonka hurja voima jättää katsojan haukkomaan henkeään.

GOOFY AND WILBUR (Hessu ja Vilperi), 1939. Hessu. Ohjaus: Dick Huemer. Hessu ja hänen lemmikkiheinäsirkkansa rentoutuvat kalastamalla. Loistavia vitsejä syntyy Vilperin seikkailuista vedenelävien kanssa.

PLUTO'S PLAYMATE (Pluton leikkitoveri), 1941. Pluto. Ohjaus: Norm Ferguson. Hylkeenpentu varastaa Pluton pallon. Kun Pluto melkein hukkuu yrittäessään saada palloa takaisin hylje pelastaa hänet.

BUMBLE BOOGIE (Kimalaisen boogie), 1948. (Episodi pitkästä piirrosmusikaalista MELODY TIME.) Musiikkina on jazz-tulkinta sävelmästä "Flight of the Bumble Bee", ja sen inspiroimassa riuskassa ja nokkelassa piirretyssä pikku sittiäinen kohtaa kaikenlaisia kasveja ja eläimiä.

BUBBLE BEE (Pluton purukumisaalis), 1949. Ohjaus: Charles Nichols. Pluton vuoro on kohdata Aku Ankan vanha vihollinen, mehiläinen, heidän tapellessaan purukumiastiasta.

- Richard Hollissin ja Brian Sibleyn mukaan (The Disney Studio Story, 1988) AA 1991

Katso myös nämä:

Pääosissa Mikki, Aku ja Pluto I sunnuntaina 19.8.
Pääosissa Mikki, Aku ja Pluto III sunnuntaina 2.9.