Pääosissa Mikki, Aku ja Pluto I

Ohjaaja: 
Walt Disney
Maa: 
Yhdysvallat
Tekstitykset: 
suom. tekstit/svenska texter
Ikäraja: 
S
Kesto: 
50
Teemat: 
HELSINGIN JUHLAVIIKOT
Kopiotieto: 
35 mm
Helsingin Juhlaviikkojen aikaan Orionissa vietetään sunnuntaisin Lasten Leffasunnuntaita, mikä tarkoittaa erikoisohjelmaa lapsille ja heidän vanhemmilleen. Tämän vuoden Lasten Leffasunnuntaissa nähdään Disney-elokuvien kimara 1930–40 -luvuilta, sankareina Mikki, Aku, Hessu, Pluto, Minni, Tiku ja Taku sekä Tupu, Hupu ja Lupu. Luvassa on vauhtia ja vaarallisia tilanteita maalla, merellä ja ilmassa. Elokuvat ovat aiemmin arkistoteatterissa esittämättömiä 35 mm:n filmikopioita.

Pääosissa Mikki, Aku ja Pluto I -näytöksessä esitetään seuraavat lyhytelokuvat:

ALPINE CLIMBERS (Alppikiipeilijät), 1936. Mikki Hiiri. Ohjaus: Dave Hand. Aku törmää vuoripässiin, Pluto veljeilee konjakkitynnyriä kuljettavan bernhardilaiskoiran kanssa, ja Mikki joutuu kotkaemon ja tämän poikasten käsittelyyn.

THE WHALERS (Valaanpyytäjät), 1938. Mikki Hiiri. Ohjaus: Dick Huemer. Joonaksen tavoin Hessu joutuu valaan vatsaan, Aku välttyy täpärästi samalta kohtalolta, ja kumppanusten höyrylaiva menee tuusannuuskaksi.

MICKEY'S TRAILER (Mikki retkellä), 1938. Mikki Hiiri. Ohjaus: Ben Sharpsteen. Yhdessä kaikkien aikojen parhaista elokuvistaan Mikki kiitää Akun ja Hessun kanssa irti päässeessä asuntovaunussa. He kohtaavat kaikenlaisia esteitä kuten jyrkänteellä kulkevan tien ja pikajunan.

MR. MOUSE TAKES A TRIP (Herra Hiiri matkalla), 1940. Mikki Hiiri. Ohjaus: Clyde Geronimi. Mikin ja kumppaneiden perivihollinen Pete on totuttu näkemään kaikkien sääntöjen rikkojana, mutta junan konduktöörinä hän pitää tiukasti kiinni määräyksestä, jonka mukaan koirillakin on oltava matkalippu. Matkalaukussaan Plutoa salakuljettava Mikki on pulassa.

MICKEY'S DELAYED DATE (Mikin treffit), 1947. Mikki Hiiri. Ohjaus: Charles Nichols. Pluton kommellusten takia treffeiltä myöhästyneellä Mikillä on Minnille paljonkin selitettävää, ja pukeuduttuaan silinteriin ja frakkiin hän törmää roskatynnyriin...

PLUTO'S PURCHASE (Pluton ostos), 1948. Pluto. Ohjaus: Charles Nichols. Palatessaan makkaraostoksilta Pluton on käytettävä kaikki neuvokkuutensa väistääkseen bulldogi Butchia.

MICKEY'S BIRTHDAY PARTY (Mikin synttärit), 1942. Mikki Hiiri. Ohjaus: Riley Thomson. Tämä on tavallaan värillinen uusintaversio vuoden 1931 THE BIRTHDAY PARTYSTA. Minni on jälleen emäntänä, mutta etualalla ovat nyt Aku Ankka ja Klaara Kotko, jotka esittävät hätkähdyttävän tanssinumeron, sekä Hessu, joka yrittää leipoa syntymäpäiväkakkua.

Katso myös nämä:

Pääosissa Mikki, Aku ja Pluto II sunnuntaina 26.8.
Pääosissa Mikki, Aku ja Pluto III sunnuntaina 2.9.