Minisankarit – Ruohonjuuritasolla (2013)

Minuscule – La vallée des fourmis perdues/Småkryp: Långfilmen
Ohjaaja: 
Hélène Giraud, Thomas Szabo
Maa: 
Ranska/Belgia
Tekstitykset: 
ei dialogia
Ikäraja: 
K7
Kesto: 
89 min
Teemat: 
LASTENLEIKKIÄ
PIKKUKINO
Kopiotieto: 
2K DCP
Lisätieto: 
animaatio leppäkertusta, sokerilaatikosta ja taistelevista muurahaisheimoista • elokuvassa ei ole puhetta
Luontokuvausta ja tietokoneanimaatiota nautinnollisesti yhdistelevä Minisankarit – Ruohonjuuritasolla (2013) kertoo pienen leppäkertun ja muurahaisjoukkion suuresta seikkailusta. Aarteena on sokeripalalaatikko. Puheen sijaan hyönteiset pörisevät ja surisevat ilmeikkäästi.

Hylätyn eväsretken jäännökset sytyttävät sodan kahden muurahaisheimon välille. Kohteena on mittaamattoman arvokas aarre, peltilaatikollinen sokeria.

Yksi taisteluun osallistuvista on rohkea nuori leppäkerttu, joka ystävystyy Mandiblen, mustamuurahaisen kanssa. Yhdessä he puolustavat kekoaan punaisten muurahaisten hyökkäykseltä.

Minisankarit Ruohonjuuritasolla (Minuscule – La vallée des fourmis perdues) perustuu ranskalaisten Hélène Giraudin ja Thomas Szabon tv-sarjaan Ruohonjuuritasolla. Minisankarit Ruohonjuuritasolla on sujuva yhdistelmä nykyaikaista 3D-animaatiotekniikkaa, live action -kuvausta, toimivia äänitehosteita ja hauskaa, mutta samalla myös jännittävää tarinaa. Mainostekstiä siteeraten: ”Suloiset, mutta särmikkäät sankarit seikkailevat ranskalaisen luonnonpuiston huikaisevissa maisemissa.”

Mainostekstissä viitataan myös eläinfilmeihin liittyviin lopputekstitraditioihin, joissa vakuutetaan, että eläimiä tai luontoa ei kuvauksissa vahingoitettu. Tällä kertaa se menee näin: ”Elokuva on toteutettu ekologisesti kestävällä tavalla. Tämän ötökkäseikkailun hiilijalanjälki on pikkuruinen.”

– Jari Sedergren 1.1. 2017