Tatin hulvatonta huumoria kesäsunnuntaisin

Jacques Tatin riemukkaan satiiriset komediat viihdyttävät Orionissa heinäkuun ajan.

Tatin lämpöinen satiiri valloittaa yleisönsä lapsesta aikuiseen. Esitämme rakastetun koomikon tuotannosta tällä kertaa elokuvat Playtime (1967), Trafic (1971) ja Parade (1974).

Playtimessa Tatin vakiohahmo herra Hulot seikkailee ultramodernisoituneessa Pariisissa. Vanhan maailman romantiikan kustannuksella pystytetyt modernin elämän kulissit sekä naurattavat että surettavat katsojaa. Elokuvan huipentuma on uuden yökerhon avajaiset, joiden valmistelut eivät ole menneet ihan putkeen.

Traficissa herra Hulot matkustaa viehättävine seuralaisineen Pariisista Amterdamiin autonäyttelyyn tehtävänään toimittaa sinne uusi automalli. Kyseessä on tatimainen road movie, jossa yhteiskunnan modernisaatiota käsitellään humoristisesti mm. ihmissuhteiden sattumanvaraisuuden ja kommunikaatiovaikeuksien kautta.

Tukholmalaisessa sirkuksessa televisiolle kuvattu Parade on Tatin rakkaudenosoitus sirkuksen ja kabareen maailmalle. Elokuvassa Tati on vahvasti läsnä omana itsenään, mutta esittää myös muun muassa bravuurinsa tenniksenpelaajana. Akrobaattien, jonglöörien ja muiden taiteilijoiden ohella yleisölle annetaan suuri rooli.

Näytösajat:

Playtime 15.7. klo 18:00
Trafic 22.7. klo 18:00
Parade 29.7. klo 18:00