Mediataitokoulu.fi uudistui: sivusto tarjoaa entistä helpommin työkaluja mediakasvatukseen

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin ylläpitämä Mediataitokoulu.fi-palvelu on uudistunut. Uudenlaisen sivustorakenteen ja dynaamisen etusivun ansiosta ajankohtaisia uutisia, tietoa ja tehtäviä mediataitoihin ja mediakasvatukseen liittyen on nyt aikaisempaa helpompaa löytää. Palvelu on suunnattu etenkin opettajille sekä muille kasvatuksen, koulutuksen ja sivistysalan parissa toimiville. Sivusto ja sen sisältämät materiaalit ovat maksutta kaikkien käytettävissä.

Mediataitokoulun tietopankki tarjoaa kattavasti vastauksia mediakasvatukseen, mediakulttuuriin ja medialukutaitoon liittyviin kysymyksiin. Tehtäväpankki on puolestaan oivallinen apu niin kouluissa, päiväkodeissa, kirjastoissa kuin muissakin tahoissa tehtävään mediakasvatukseen: mukana on valmiita oppituntimalleja, laajempia aihekokonaisuuksia sekä ideoita aikuisten mediakasvatusvalmiuksien kehittämiseksi. Tehtäväpankki päivittyy jatkuvasti ja sinne voi ehdottaa myös omia mediakasvatuksellisia tehtäviä ja toimintaideoita.

Aivan uutena elementtinä sivustolla on Kysy ja vastaa -palsta, jonne voi lähettää kysymyksiä esimerkiksi uusiin verkkopalveluihin ja sovelluksiin, mediankäyttöön tai kasvatukseen liittyen. Uutta on myös mediakasvatuksellinen tutkimusviitetietokanta, josta löytyy laajasti tutkimusviitteitä medialukutaidosta ja mediakasvatuksesta. Viitetietokanta päivittyy myös jatkuvasti ja sinne voi ehdottaa puuttuvia tutkimuksia.

Uusi Mediataitokoulu.fi sisältää myös valtakunnallisen Mediataitoviikon tiedotussivut ja seuraavan kerran helmikuussa 2016 vietettävä teemaviikko onkin näyttävästi esillä Mediataitokoulun etusivulla. Mediataitoviikko löytyy edelleen myös omalla osoitteellaan www.mediataitoviikko.fi ja sivuilla voi jo ilmoittautua osallistujaksi ensi vuoden tapahtumaa varten.

Kattavampi esittelykierros uudistuneesta meditaitokoulu.fi:stä on luettavissa sivustolta löytyvästä blogista.

Tutustu Mediataitokouluun >>