Mediakasvatusfoorumi lähestyy

KAVI järjestää 9.10.2014 Helsingin Ruoholahdessa järjestyksessään kolmannen Mediakasvatusfoorumin. Tapahtuma on suunnattu julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin päättäjille ja suunnittelijoille sekä mediakasvatuksen tutkijoille ja asiantuntijoille.

Tänä vuonna Mediakasvatusfoorumissa puhutaan rahasta: teemana on rahoitus, hankkeistaminen ja arviointi. KAVIn Mediakasvatus- ja kuvaohjelmayksikkö julkaisee foorumissa toteuttamansa hankeselvityksen. Selvityksessä tutkittiin yli 200 vuosina 2009–2013 opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan avustuspäätöksen saanutta hankehakemusta.

Rahoittajapaneelissa on mukana keskustelemassa edustajia Raha-automaattiyhdistyksestä, Opetushallituksesta, Suomen kulttuurirahastosta ja opetus- ja kulttuuriministeriöstä. Päivän aikana aiheeseen syvennytään myös työryhmissä. Mahistorilla osallistujat pääsevät esittelemään omaa toimintaansa ytimekkäillä muutaman minuutin puheenvuoroilla.

Päivän päätteeksi paneudutaan hankkeiden kehittämiseen: kolmessa asiantuntijapuheenvuorossa aihetta katsotaan eri kulmista. Turun ammatti-instituutin kehittämiskoordinaattori Tuike Kankare oli mukana Opetushallituksen kehittämisryhmässä, joka laati keväällä ilmestyneen Hanketoiminnan ja hankkeiden vertaisarvioinnin arviointialueet ja -kriteerit -julkaisun.

Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysviraston Tero Huttunen kertoo näkemyksensä asioista, joihin mediakasvatushanketta suunnittelevien olisi hyvä kiinnittää huomiota. Nuorisoasiainkeskuksen tuottaja Ismo Kiesiläinen tuo keskusteluun mukaan näkökulman työn kehittämisestä yhdessä nuorten kanssa.

Katso lisätietoja: kavi.fi/mediakasvatusfoorumi