Konferenssijulkaisu Citizens in a Mediated World saatavilla

KAVI ja Nordicom järjestivät toukokuussa 2016 Helsingissä mediakasvatuskonferenssin, joka kokosi lähes 100 päättäjää, tutkijaa ja järjestöjen edustajaa keskustelemaan mediakasvatuksesta ja medialukutaidosta Pohjoismaissa ja Baltiassa. Konferenssin sisältöjä kokoava julkaisu on nyt saatavilla sekä verkossa että painettuna.

Englanninkielisen julkaisun Citizens in a Mediated World: A Nordic-Baltic Perspective on Media and Information Literacy (Nordicom, 2017) toimittivat Nordicomin johtaja Ingela Wadbring ja KAVIn apulaisjohtaja, mediakasvatus- ja kuvaohjelmayksikön tulosaluepäällikkö Leo Pekkala.

Teoksessa on mukana mm. ministeri Sanni Grahn-Laasosen konferenssissa pitämä puhe sekä Euroopan komission Mari Sol Pérez Guevaran artikkeli EU:n medialukutaitoa koskevista toimista. Pekkalan lisäksi KAVIlta teokseen on kirjoittanut mediakasvatuksen erityisasiantuntija Saara Salomaa, jonka artikkeli "Reaching Out for Young Adults" käsittelee 18–29-vuotiaille suunnattua mediakasvatusta.

Julkaisu on ladattavissa ilmaiseksi Nordicomin sivuilta, josta sitä voi tilata myös painettuna. Citizens of Mediated World -konferenssi oli sivutapahtuma 3.–4.5.2016 järjestetylle UNESCOn World Press Freedom Day 2016 -tapahtumalle.