KAVIn avointa dataa kaikkien käyttöön: kotimaiset tv-sarjat KAVIn tietokannoissa

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin KAVIn tietoaineistoja on nyt saatavilla avoimena datana. Ensimmäisenä tietoaineistona on avattu kotimaisten televisiosarjojen metatietoa KAVIn tietokannoista.

Radio- ja televisiotietokanta Ritvasta otettu tiedosto sisältää metatietoa vuodesta 2009 alkaen televisiossa ensiesitetyistä ja uusituista kotimaisista tv-sarjoista. Filmografisesta Tenho-kokoelmatietokannasta otettu tiedosto sisältää niin ikään metatietoa kotimaisista televisiosarjoista.
Tietoaineisto on julkaistu KAVIn verkkosivuilla osoitteessa https://kavi.fi/fi/julkaisut/avoin-data, jonne jatkossakin avattavat tietoaineistot sijoitetaan. Tietoaineiston kuvaus ja linkit tiedostoihin löytyvät myös  avoindata.fi –verkkopalvelusta, joka on julkishallinnon avoimen datan jakamiseen tarkoitettu portaali. KAVIn julkaisemaa avointa dataa voi käyttää vapaasti, kunhan lähde mainitaan.

Avoin julkinen data on julkisen organisaation tuottamaa tai hallinnoimaa tietoa, joka on konekielisessä muodossa ja maksutta kenen tahansa käytettävissä, muokattavissa ja jaettavissa sekä yksityisiin että kaupallisiin tarkoituksiin.

Tietoaineisto: Kotimaiset tv-sarjat KAVI:n tietokannoissa
KAVI avoindata.fi-verkkopalvelussa