Anna palautetta ikärajoista

Tiesitkö, että elokuvien ja televisio-ohjelmien ikärajoista voi antaa palautetta?

Mikäli televisio-ohjelman tai elokuvan ikäraja on mielestäsi liian matala tai korkea, voit antaa siitä palautetta. Perusteltu palaute saattaa johtaa kuvaohjelman uudelleenluokitteluun. Jos jätät palautteen omalla nimelläsi, ilmoitamme sinulle jos palautteesi johtaa toimenpiteisiin.

KAVI on laatinut kriteerit, joihin perustuen elokuvat, televisio-ohjelmat ja pelit luokitellaan. Lisäksi KAVI kouluttaa kuvaohjelmaluokittelijat sekä valvoo kuvaohjelmien luokittelua. Ikärajojen tarkoitus on suojella lapsia kuvaohjelmien mahdollisilta haitallisilta vaikutuksilta. Tällaisiksi katsotaan väkivalta, seksi ja ahdistusta aiheuttava sisältö sekä päihteiden käytön kuvaukset.

Kaikissa ohjelmissa ei kuitenkaan ole ikärajamerkintää. Esimerkiksi opetus-, sivistys-, kulttuuri-, musiikki-, urheilu-, visailu-, harrastus-, keskustelu-, ajankohtais- ja uutisohjelmat on vapautettu ikärajaluokittelusta, joten niissä ei ole merkintöjäkään. Ikärajamerkintä on siis aina osoitus siitä, että ohjelman haitallisuus on arvioitu.

Anna palautetta ikärajoista

Lue lisää ikärajoista 

Tiedotteet KAVIn luokittelupäätöksistä