Orionissa kunnioitetaan suomalaisia mestarikuvaajia

Yhdessä Suomen elokuvaajien yhdistyksen F.S.C.:n kanssa KAVI tekee kunnianosoituksen suomalaisille mestarikuvaajille. Syyskauden aikana nähdään viisi pitkää elokuvaa sekä yksi erikoisnäytös ja marraskuussa luvassa on myös seminaari. Sarjan avauselokuvana nähdään restauroitu Varastettu kuolema (1938).

Nyrki Tapiovaaran ohjaama ja Erik Blombergin sekä Olavi Gunnarin kuvaama Varastettu kuolema on avantgardistinen jännityselokuva, joka sijoittuu sortovuosiin. Tänä vuonna valmistunut digitaalinen restaurointi esitetään ensimmäistä kertaa tiistaina 15.8. klo 19.15. Kyseessä on elokuvan pitkä versio.

Suomalaiset mestarikuvaajat -sarjassa on mukana mm. Felix Forsmanille omistettu erikoisohjelma sekä Matti Kassilan parhaimpiin kuuluva, Esko Nevalaisen kuvaama Elokuu (1956). Sarja on osa KAVIn Suomi 100 -juhlavuoden viettoa.

Suomessa järjestetään Euroopan elokuvaajien yhdistyksen IMAGOn vuosikokous IAGA sekä IMAGO Awards 26.–28.10. Orionin seminaari "Suomalaiset mestarikuvaajat" järjestetään lauantaina 4.11. ja siihen on vapaa pääsy.