Orionin kesässä kunnianosoitus Antti Litjalle

Huomattavan näyttämöuran luonut näyttelijä Antti Litja (s. 1938) on tunnettu myös monista elokuva- ja televisiorooleistaan. Alkuvuodesta Litja palkittiin elämäntyöstään Betoni-Jussilla ja roolistaan Mielensäpahoittajana pääosa-Jussilla. Litjan tähdittämiä elokuvia esitetään Orionissa 6.5.–5.8.

Retrospektiiviin kuuluu kaksi KAVI restauroi -sarjan elokuvaa: Maunu Kurkvaaran Autotytöt (1960) ja Risto Jarvan Mies, joka ei osannut sanoa ei (1975). Nämä elokuvat esitetään KAVIn restauroimina digitaalisina kopioina.

Sarja alkaa ke 6.5. klo 17 hienoimpiin suomalaisiin tv-elokuviin kuuluvalla Taksikuskilla (1969), jonka ohjasi Veikko Kerttula MTV:lle. Kesäkuun alussa on luvassa toinen Jarvan komediaklassikko, Loma vuodelta 1976. Heinäkuussa on mahdollista nähdä 2000-luvun alun hienot draamaelokuvat, Sakari Kirjavaisen Ken tulta pyytää (2001) ja Matti Ijäksen Haaveiden kehä (2002).

Sarja päättyy elokuussa viime vuoden hittielokuvaan, Dome Karukosken ohjaukseen Mielensäpahoittaja (2014), joka perustuu Tuomas Kyrön tekstiin. Antti Litjan urasta voi lukea lisää Elonetistä Sisko Rytkösen kirjoittamasta biografiasta.

Tutustu Antti Litja -retrospektiiviin >>