Lisänäytöksiä The Lady in the Van -elokuvaan!

Brittiläinen draamakomedia The Lady in the Van (2015) on tositapahtumiin perustuva elokuva pakettiautossa asuvasta kärttyisästä ikäneidosta ja näytelmäkirjailijasta, joka päätyy kodittoman naisen vastentahtoiseksi auttajaksi. Elokuva on varaslähtö kesän ohjelmistossa nähtävään Maggie Smith -sarjaan. Suuren suosion vuoksi elokuva saa kaksi lisäesitystä, 22.4. ja 29.4.

Upea Maggie Smith nähdään pääosassa toukokuun kuukauden elokuvassa The Lady in the Van. Nicholas Hytnerin ohjaama elokuva pohjautuu tositapahtumiin: sen käsikirjoittanut Alan Bennett tutustui kodittomaan ikäihmiseen, Mary Shepherdiin, kun nainen parkkeerasi kotinsa – kämäisen pakettiauton – Bennettin kotikadulle Lontoon Camdeniin. Bennett tarjosi apuaan sallimalla naisen sijoittaa autonsa väliaikaisesti pihamaalleen, mutta kärttyisä vanhus päätyi viipymään viisitoista vuotta, 1974–1989.

Dame Maggie Smith luo Mary Shepherdistä mielenkiintoisen hahmon, joka on sekoitus inhottavuutta, epävarmuutta ja sympaattisia ilonpurskahduksia. Rooli on hänelle tuttu: Smith on esittänyt Shepherdiä myös Bennettin käsikirjoituksen pohjalta tehdyssä teatterinäytelmässä ja radiokuunnelmassa. Myös Alex Jennings on luonteva pidättyneenä Alan Bennettinä, joka päätyy haluttomasti auttamaan vähitellen värikästä hirstoriaansa valottavaa naista.

The Lady in the Van antaa myös esimakua kesän ohjelmistossa nähtävästä Dame Maggie Smith -sarjasta (2.5.–4.8.), jossa nähdään elokuvat Miss Jean Brodien parhaat vuodet (1969), Viikonloppu Kaliforniassa (1978), Hotelli Firenzessä (1985), Kaipaus (1987) sekä Nunnia ja konnia (1992).

Kuukauden elokuva: The Lady in the Van
Elokuvateatteri Orion, Eerikinkatu 15, Helsinki
La 1.4., ti 4.4., su 16.4., ke 19.4., 22.4. & 29.4.
Liput 6,50 € / KAVIn klubikortilla 5 €
Ikäraja 12 • suomenkielinen tekstitys